Vishandel De Branding krijgt nieuwe eigenaren. Piet en Rineke Mourits nemen de zaak van Dubbele en Hendrika Visser over.
Vishandel De Branding krijgt nieuwe eigenaren. Piet en Rineke Mourits nemen de zaak van Dubbele en Hendrika Visser over.

Nieuwe eigenaren bij De Branding

RIJSSEN -  Urker vishandel De Branding, gevestigd aan de Walstraat 50 in Rijssen, gaat per 2 oktober verder met nieuwe eigenaren Piet en Rineke Mourits onder de naam De Branding Visspeciaalzaak. De huidige eigenaren, Dubbele en Hendrika Visser nemen afscheid na ruim 37 jaar met veel plezier gewerkt te hebben.

Zwager Jan Rutterkamp blijft werken in de zaak. Rineke is zijn dochter dus De Branding blijft een familiebedrijf. De naam wordt iets aangepast omdat de nieuwe eigenaren niet uit Urk komen. Dubbele Visser is wel geboren en getogen op Urk. "Ik heb eerst tien jaar in de visserij gewerkt. Tijdens een vakantie leerde ik Hendrika uit Rijssen kennen. Na de bruiloft hebben we eerst nog op Urk gewoond en daarna zijn we verhuisd naar Rijssen om een viszaak te beginnen omdat die hier toen nog niet was", vertelt Visser. Een gouden greep, want de winkel floreert nog steeds."Destijds heb ik hem aan de haak geslagen", lacht Hendrika Visser. Nu ze wat meer op leeftijd zijn, vindt het echtpaar het tijd om de zaak uit handen te geven om meer te kunnen genieten van de vrije tijd, met name ook meer aandacht geven aan de kleinkinderen. "Als ondernemer ben je altijd vrij, maar toch ook gebonden." Het echtpaar merkt dat wel een aantal producten veranderd is, zoals kibbeling en visfriet, maar dat het aanbod verder traditioneel blijft. We kopen in naar de wensen van de klant en we merken dat ze hier in het oosten van het land niet zo van vreemde producten houden." Op dit moment is De Branding op dinsdag gesloten maar Piet en Rineke Mourits hopen hun zaak in ieder geval voor de kerst ook op die dag open te hebben. De nieuwe eigenaren hebben er zin in. Piet verdiende de kost altijd als vrachtwagenchauffeur maar de lange werkdagen en altijd vroeg opstaan, braken hem behoorlijk op, zeker met een gezin met drie kleine kinderen. "Inmiddels draai ik al anderhalf jaar mee en het gaat goed. In dit werk zit veel meer structuur", meent Piet Mourits. Hendrika vangt altijd de pieken op zoals tussen de middag. "Er is nog een kracht in de winkel, Evelien Goorman, die veelal de pieken kan opvangen. Zelf zal ik onder andere de administratie doen." De Branding verzorgt ook hapjes, salades en meer op onder andere (bedrijfs)evenementen en bruiloften. In verband met de overdracht zijn er leuke aanbiedingen. Zie hiervoor de Facebookpagina van De Branding.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox