Fiets mee met de GPS/ATB marathon!

RIJSSEN/ZUNA - Tourclub Rijssen houdt op zaterdag 14 oktober samen met Waypoint Notter en recreatiebedrijf Het Mölke een GPS/ATB marathon over de Holterberg, Lemelerberg, Hollands Schwarzwald en Het Rijssenseveld.

"De route is gevarieerd en gaat over onder meer over klinkerwegen, gravelpaden en singel-tracks. Deze toertocht is 130 kilometer lang. Deelnemers rijden de route met een GPS-track. De organisatie geeft aan dat er op de route geen aanwijzingen worden gegeven. Starten kan tussen 8.00 en 9.00 uur, de finish sluit om 16.30 uur. Aan de tocht kunnen maximaal 300 fietsers meedoen. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 7.30 uur of vooraf online. 

"Deelnemers moeten in bezit van een GPS-toestel of meefietsen met een deelnemer met GPS," aldus de organisatie. "Fietsers zonder GPS of degenen die geen ervaring hebben met GPS bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij een tempogroep. Er zijn drie tempo's: fanatiek, sportief en recreatief." Voor de fietsers zijn er onderweg drie verversingsposten.

De organisatie verzoekt deelnemers met klem niet van de GPS-route af te wijken. "De route loopt door kwetsbare natuurgebieden. Als hiervan afgeweken wordt, riskeren deelnemers een boete van Staatsbosbeheer," laat de organisatie weten.Finishen kan tot 16.30 uur bij recreatiebedrijf Het Mölke aan de Molendijk 107 in Zuna.

Na afloop is er voor de deelnemers een omkleed- en douchemogelijkheid. Daarnaast kan bij de finish de fiets worden schoongemaakt. Ook is er vanaf 16.00 tot 18.00 uur voor alle fietsers een warme maaltijd beschikbaar. Elke deelnemer ontvangt een aandenken aan de marathon.

Voor meer informatie en inschrijven, zie de website.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox