Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Patrick Smelt maakte zijn debuut als rechtsbuiten. Hij scoorde bijna de 3-0 vanuit een corner.
Patrick Smelt maakte zijn debuut als rechtsbuiten. Hij scoorde bijna de 3-0 vanuit een corner.

R.K.S.V. wint het eerste bekerduel

RIJSSEN - Seizoen 2017-2018 is onlangs officieel van start gegaan met de eerste bekerwedstrijd. Voor de beker werd er aangetreden tegen Wilhelminaschool uit Hengelo. Deze ploeg komen we in de competitie ook tegen, afgelopen seizoen verloren we tweemaal met het kleinst mogelijk verschil (0-1 en 1-0).

Een sterk team dat vorig seizoen als vierde eindigde, een mooi resultaat zou knap zijn voor de jonge thuisploeg. De opstelling van R.K.S.V.1 was als volgt: Loohuis, Hardeman, De Wilde (C), Brinkman, M. Troost, Nijkamp, Mensink (59. Brunnekreef), K. Troost, Meulman (69. Sloof), Blokhorst en Smelt (59. Schreurs). Door een vliegende start verliep het nog beter en pakte R.K.S.V. Rijssen zelfs de winst met 2-1.Met veel vertrouwde namen en de nieuweling Patrick Smelt werd er aangetreden op sportpark De Koele.Dat er na zes minuten een 2-0 voorsprong zou zijn had niemand verwacht, toch was het zo.

Na drie minuten brak spits Tijs Blokhorst door en nadat hij langs de keeper ging werd hij neergehaald door de verdediger. Er volgde geen kaart, maar wel een penalty die door de spits zelf binnen geschoten werd. Hierna was het Tijs Blokhorst die na een actie op rechts de bal laag voorzette en linksbuiten Bram Meulman schoof de bal van dichtbij binnen.

De bezoekers uit Hengelo waren de eerste helft gelijkwaardig en kregen drie goede mogelijkheden, maar scoren deden ze niet. De thuisploeg kreeg ook enkele kansjes om de score uit te breiden, het enigste wat beiden ploegen behaalden waren twee gele kaarten. Ruststand was derhalve 2-0.Na rust waren de eerste tien minuten absoluut voor Wilhelminaschool, echter kwam de aansluitingstreffer er nog niet. Enkele gevaarlijke voorzetten, corners en schoten troffen geen doel. Aan de andere kant kwam R.K.S.V. bijna op 3-0 toen Patrick Smelt een corner gevaarlijk inkopte, de rebound door Leon Nijkamp geen doel trof en de keeper tweemaal redde in een 1 tegen 1 situatie.
De wedstrijd kabbelde voort, de bezoekers hadden het overwicht en drukten de Rijssenaren terug. Echt grote kansen kwamen er pas de laatste tien minuten, een bal werd van de lijn gehaald door aanvoerder Berjan de Wilde en er volgde een penalty. Deze penalty werd binnengeschoten en niet veel later floot de scheidsrechter af waardoor wedstrijd eindigde met een stand van 2-1.

Meer informatie over deze voetbalclub is te vinden op de website.

reageer als eerste
Meer berichten