Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


GOOR - De Prins Constantijnschool en het Dagactiviteitencentrum de Roos van Aveleijn zitten tegenover elkaar aan de Rozenstraat. Een korte kennismaking tussen medewerkers van de Roos en de directeur van de school leidde tot enthousiaste gesprekken over wat ze voor elkaar zouden kunnen betekenen. Dat gesprek leidde al snel naar de volgende stap waarin afspraken werden gemaakt om meer van elkaar te weten te komen en waarin leerlingen van de school en deelnemers van de Roos elkaar beter leren kennen. De school vindt het belangrijk dat de kinderen opgevoed worden met de wetenschap dat er (meervoudig) gehandicapte mensen zijn.De eerste actie is al gestart door het neerzetten van zelfgemaakte wenskaarten in de hal.

Wanneer kinderen informatie krijgen over handicaps, het ontstaan ervan en hoe ze hier mee omgaan, krijgen ze een ander beeld. Dit beeld maakt dat kinderen respect krijgen en zich beter inleven en eventuele vooroordelen worden voorkomen.
De eerste actie is vanuit de Roos al gestart door het neerzetten van een toren met zelfgemaakte wenskaarten in de hal van de school. Leerlingen en ouders kunnen tegen een klein bedrag kaarten kopen. Daarnaast zal er in een later stadium een presentatie worden gegeven over het leven en werken in de Roos door de medewerkers aan de leerlingen van de midden- en bovenbouw. Een aantal deelnemers van de Roos zal een keer komen "spelen" tijdens de pauze met de kinderen. De onderbouw zal binnenkort in een gezamenlijk thema nader kennis maken met het leven en werken in de Roos.
Kortom een mooi initiatief met diverse activiteiten om te komen tot een stukje inleven en horizonverbreding bij zowel de deelnemers van de Roos als de leerlingen van de school.

reageer als eerste
Meer berichten