Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Foto: Regien Klein Hegeman

Column Coen en Edwin van Hoevelaak: Jan en Arie

Deze week een minder vrolijk onderwerp. Want naast succesvolle en minder succesvolle artiesten hebben we artiesten die dood gaan. Een onlosmakelijk onderdeel van het leven. Onlangs werden we er weer mee geconfronteerd en vandaag de dag is een aankondiging op Facebook ook gemeengoed geworden.

Er verscheen een bericht van Jan Leliveld, die door een ernstige ziekte zijn einde nabij was. Jan Leliveld is een echte muziekliefhebber, die na de verkoop van zijn miljoenen bedrijf zich stortte op zijn muziek carrière. Jan maakte prachtige producties en videoclips maar een echte doorbraak kwam er niet. Maar, net zo belangrijk, hij genoot van wat hij deed. Wij hebben niet met Jan gewerkt maar kwamen hem regelmatig tegen. Helaas kwam zijn einde veel te vroeg en is Jan inmiddels overleden.

Een meer bekendheid genietende artiest die ernstig ziek is, is Arie Ribbens. Met deze feestzanger, die Hoevelaken op de kaart zette, hebben we enkele jaren geleden een project gedaan. Wat weinig mensen weten is dat Arie, voordat hij doorbrak met allerlei feestnummers, een begenadigd jazzzanger was en met grote orkesten optrad. Nu, zo aan het einde van zijn carrière, had Arie een cd opgenomen met luisterliedjes inclusief een duet met zijn kleinzoon. Wij hebben dit album uitgebracht, Arie had het elders opgenomen. Het project werd ondersteund door zijn schoonzoon, die een groot kledingbedrijf heeft en een speciale lancering wilde van het album. Coen werd uitgenodigd bij een reclamebureau in Amsterdam en daar werd het lanceringsplan onthuld. En het werd een letterlijke lancering, nog nooit vertoond. Arie ging samen met zijn vrouw naar Amerika waar de cd, vastgebonden aan een miniraket, werd gelanceerd. Op YouTube staat het hele lanceringsverhaal onder de titel 'Arie Ribbens lanceert nieuwe cd in VS'. Een kijktip! Wat echter was vergeten door dit reclamebureau, dat overigens sterk deed denken aan de sketches van Jiskefet, was de pers tijdig in te lichten zodat dit peperdure project volledig aan de Nederlandse bevolking voorbij ging. Jammer. Met deze cd was de cirkel voor Arie wel rond, maar mensen zullen hem vooral gaan herinneren om zijn feestrepertoire. Want wie heeft er geen polonaise op gelopen?

reageer als eerste
Meer berichten