Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl

Ruut te Velthuis vertrekt bij Reggehof

GOOR - Ruut te Velthuis (52) vertrekt per 1 oktober bij De Reggehof en de muziekschool Hof van Twente om in Utrecht de functie van hoofd muziek te gaan bekleden bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).

De Reggehof en de muziekschool Hof van Twente, waar Ruut te Velthuis nu nog de dubbelfunctie van directeur/bestuurder vervult, betreuren zijn vertrek ten zeerste. Frans Schuitemaker, voorzitter van de Raad van Toezicht van de muziekschool, en Han Wiendels, voorzitter bestuur Reggehof: "Ruut heeft met zijn tomeloze inzet, energie en creativiteit een cruciale rol gespeeld in het op de kaart zetten van cultuur en muziek in de Hof van Twente, ondanks de forse bezuinigingen van de laatste jaren. We laten hem niet graag gaan maar zien ook de kans die in Utrecht op hem ligt te wachten. Grote waardering en dank gaan dan ook naar hem uit."

Ruut te Velthuis heeft een lange staat van dienst in het culturele leven van de Hof van Twente. In 1998 begonnen als dirigent van Enchanté, groeide hij door naar de functie van directeur bij de muziekschool Hof van Twente. Vanaf 2013 gaf hij leiding aan zowel De Reggehof als de muziekschool. Beide organisaties hebben te maken gehad met ingrijpende reorganisaties als gevolg van de bezuinigingen in de culturele sector. Desondanks is het Ruut gelukt hen in de spotlights te houden van de gemeentelijke instanties als onmisbare cultuurdragers. Ook is De Reggehof nadrukkelijk gepositioneerd als huis van de verenigingen en een podiumvoorziening voor de gehele Hof van Twente.

Ruut te Velthuis: "Ondanks de pittige jaren die achter ons liggen, ben ik trots op het resultaat dat we met elkaar hebben bereikt: een levendige Reggehof als huis voor diverse culturele activiteiten, met een mooi theaterprogramma, en een florerende muziekschool met veel talent. Ik vond het een eer om het gezicht van beide organisaties te mogen zijn en wil bij deze iedereen alvast hartelijk danken voor alle support en steun. Mijn nieuwe functie in Utrecht komt voor velen wellicht wat onverwacht, omdat er nog voldoende klussen gedaan moeten worden. De voorkeur om wat meer terug te gaan naar de muziek gaf de doorslag om voor deze nieuwe uitdaging te gaan. Ik heb mijn werk altijd met ontzettend veel plezier gedaan, maar ontdekte dat het moment was gekomen om wat anders te gaan doen. Ik ga de mensen en het pand, waar ik zeventien jaar bijna dagelijks was, best missen, dat weet ik nu al."

De organisaties moeten nu op zoek naar een nieuwe directeur/bestuurder. In de tussentijd is André Bouma gevraagd deze dubbelfunctie tijdelijk waar te nemen.

Foto: Marloes Hemmelder.

reageer als eerste
Meer berichten