Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Open dag vol activiteiten bij Hofkerk

GOOR -  Onder de titel kerkproeverij opent de Hofkerk de deuren op zaterdag 9 en zondag 10 september.

"Iedereen is uitgenodigd om te komen 'proeven' wat de Hofkerk te bieden heeft: een plek waar mensen (samen) op zoek kunnen gaan naar wat geloven voor hen betekent, een plek waar mensen welkom zijn, waar mensen kunnen 'schuilen', een plek die betekenisvol wil zijn in de samenleving," aldus de organisatie.

Workshops
Op zaterdag 9 september kunnen belangstellenden bij de Hofkerk terecht tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor de bezoekers hebben gastheren en gastvrouwen de koffie en thee klaargezet. Van 12.00 tot 14 .00 uur is er een doorlopende lunch.
Ook zijn er diverse workshops, zoals zingen met oude en nieuwe liederen, bloemschikken, schilderen, kerk en kunst, creatief in duurzaamheid en een zingevingscafé.

Speurtocht
De Wereldwinkel is aanwezig en tevens kunnen bezoekers het kerkgebouw en de betekenis van de inrichting ontdekken door een fotospeurtocht. Voor kinderen is er dan een springkussen neergezet.
De stiltehoek is open om een kaars te branden. Tevens is er ruimte voor een persoonlijk gesprek.

Kerkdienst
Op zondag 10 september is er een laagdrempelige kerkdienst met als thema 'Vele kleuren maken de regenboog', waaraan ook het jeugdorkest Unico meedoet. Voorganger bij deze kerkdienst is ds. Wim de Jong.
Na de dienst is er de gelegenheid voor ontmoeting en een workshop bibliodrama.Vervolgens gaan de aanwezigen samen lunchen. Daarna kunnen de bezoekers kiezen uit twee activiteiten: een fietstocht of een meditatieve wandeling. Om 15.00 uur is de afsluiting van deze open dag.

reageer als eerste
Meer berichten