Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Eigentijdse streekproducten uit Markelo bij Koelefair

Door De Kösterskoele

MARKELO - Het bestuur van het openluchttheater De Kösterskoele houdt op zondag 18 september weer de streek- en brocantemarkt de Koelefair. Deze markt vindt plaats in het openluchttheater van 11.00 tot 17.00 uur. De entree en parkeren zijn gratis. Net als voorgaande jaren staan er ook dit jaar meer dan 60 kramen.

Tijdens de markt worden verschillende eigentijdse streekproducten uit Markelo en omgeving gepresenteerd. Hierbij kan gedacht worden aan de meelprodukten van de Molen van Buursink, of kaas van de kaasmolen. Maar ook is er jam gemaakt van vruchten of pompoenen, boerderij-ijs, eigengemaakte wijn, een kraam waar ambachtelijk spek wordt bereid en hartige of zoete wafels die ter plekke worden gemaakt. Daarnaast is er een brocantemarkt. Vele hobbyisten zullen hun hobby presenteren, zoals het maken van kaarten en sieraden, maar ook het maken van tassen van fietsbanden, creaties met vilt, kleding, theedoeken met geborduurde Twentse teksten, houtsnijden en nog meer. Voor de allerkleinsten is er een springkussen. Ook zijn er verschillende hapjes en drankjes te krijgen.

"De Fair is op dit moment vol, maar belangstellenden kunnen zich wel aanmelden voor de wachtlijst. Voor aanmelding of meer informatie kan een mail gestuurd worden naar info@kosterskoele.nl," aldus de organisatie.

reageer als eerste
Meer berichten