Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Gouden Aren: klucht in de open lucht

MARKELO - De spelers van stichting Daankensweerd voeren vanaf 31 augustus zes avonden lang de klucht Gouden Aren op. Zij nemen het publiek mee terug naar 1957, waar op het erf van de familie Schepersdieks de voorbereidingen voor 'Gouden Aren' in volle gang zijn.Bij deze vierde editie wordt stilgestaan bij het 60-jarige jubileum van het grootste feest dat ooit gehouden werd in Markelo. In de voorstelling is er ruimte voor een gastoptreden van de tijdens Gouden Aren opgerichte Kindergroep van de Boerendaansers.

De bewoners van Erve Scheperdieks zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor Gouden Aren, het feest dat gehouden wordt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de coöperatie, de boerenleenbank en de melkfabriek. En waar volgens de laatste geruchten, hoog bezoek zal komen. Bezoek van een ander kaliber is ook reeds onderweg. De stadse familie Van Kleef komt logeren in het logies op het erf om te genieten van de rust op het platteland. Tot welke hilarische taferelen dit leidt, kunnen belangstellenden zelf komen bekijken.

De voorstellingen van Gouden Aren vinden plaats op 31 augustus, 1, 2, 7, 8 en 9 september. Bezoekers kunnen vanaf 18.30 uur parkeren bij het start- en eindpunt, De Haverkamp aan de Stationsstraat 28. Vanaf dit punt wandelt het publiek naar Erve Morsman, waar om 19.30 uur het eerste bedrijf begint. Tijdens de pauze wordt er een kop koffie geschonken met daarbij krentenwegge. Onderweg naar het laatste bedrijf wordt er op Markelose wijze gemeut, waarna bij De Haverkamp het Oostenrijkse duo 'Dominik und Amigo' zal zorgen voor een groot feest.

Kaarten
Kaarten kosten 12,50 euro per stuk. Dit is inclusief koffie, krentenwegge en borrel. Kaarten bestellen kan door een mail te sturen naar daankensweerd@hotmail.com. Dit kan ook  bij de Molen van Buursink in Markelo.

Meer informatie over de klucht Gouden Aren is te vinden op de Facebookpagina. Hier verschijnt ook het laatste nieuws.

reageer als eerste
Meer berichten