Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Monumenten openen hun deuren

HOF VAN TWENTE - De Open Monumentendagen vinden dit plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. In heel Nederland zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten gratis toegankelijk voor iedereen, zo ook in de Hof van Twente. Dit jaar is het thema boeren, burgers en buitenlui.

"De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties," laat een woordvoerder weten. "Het thema verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden."
Tijdens Open Monumentendag krijgen belangstellenden de kans om een plek te bezoeken waar ze normaal niet zo snel komen. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan een eenmalige activiteit. Ook in Diepenheim en de andere kernen van Hof van Twente worden de deuren van een aantal monumenten opengezet.

Nieuw: Boerenervenroute
Op zaterdag 9 september wordt, als onderdeel van de feestelijke opening van Open Monumentendag, de Boerenervenroute Diepenheim gepresenteerd. Deze nieuwe fietsroute is circa 30 kilometer langs en gaat langs fraaie boerenerven. De routebeschrijving geeft extra achtergrondinformatie en via diverse QR-codes kunnen er filmpjes worden bekeken. De route is vanaf zaterdag 9 september verkrijgbaar op verschillende locaties, waaronder het VVV Agentschap bij Herberg de Pol in Diepenheim.

Scholenproject
Ook de schooljeugd van de Hof van Twente wordt betrokken bij de Open Monumentendagen. Leerlingen van groep 7 kunnen vanaf maandag 11 september deelnemen aan een het speciale schoolproject. Dit jaar vindt het scholenproject plaats in Diepenheim. In het kader van het thema boeren, burgers en buitenlui wordt een expositie ingericht en zijn er filmpjes te bekijken.

Bekijk het programma in Diepenheim en de andere kernen in de Hof van Twente op de website.

Openstelling
Eigenaren die hun monumenten willen opstellen op Open Monumentendag kunnen zich aanmelden VVV Hof van Twente via info@vvvhofvantwente.nl of 074-3766444. VVV Hof van Twente zal de activiteiten bundelen en gezamenlijk aanleveren op onder andere de eigen websites, de website van het landelijke platform openmonumentendag.nl, Facebook en Twitter.

reageer als eerste
Meer berichten