Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl

Goors Historisch Museum extra geopend in weekend

door het Goors Historisch Museum


GOOR - Ter afsluiting van de tentoonstelling 'Mooi! Gedoopt' is het Goors Historisch Museum op zondag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur extra geopend.

Wie de fiets- en wandelroute van Heerlijck Zicht Diepenheim volgt, komt ook bij station Goor, waarin het museum gevestigd is. "Een mooie aanleiding om eens naar binnen te stappen," aldus een woordvoerder.
"Als bezienswaardigheid 12 staat op het routekaartje de graftrommelexpositie in de aula van de Algemene Begraafplaats aan de Markeloseweg aangegeven."
Deze expositie is op zaterdag 2 en zondag 3 september geopend 14.00 tot 16.00 uur. De gerestaureerde graftrommels staan in de aula van de begraafplaats opgesteld, aangevuld met trommels uit andere delen van het land en ook uit andere landen. Verder zijn er materialen, gereedschappen en foto's te zien over het vervaardigen van de trommels en kransen.

Vertellen
Tijdens de openingsuren is er altijd iemand aanwezig om de bezoekers uitgebreid te vertellen over de geschiedenis en het restaureren van de graftrommels. Op de foto is te zien dat Evert Jan Halkus uitleg geeft bij de graftrommels.

Meer informatie op

historischgoor.nl

reageer als eerste
Meer berichten