Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl

Modehuis Mirjam bestaat 25 jaar

MARKELO - Haar vader zag het altijd al wel zitten, dat Mirjam Brinkmans voor haarzelf zou beginnen. Maar ze had nooit enig idee in welke branche ze een onderneming zou starten. Tot ze de keuze kreeg om de Markelose mode- en stoffenzaak van de schoonzussen Sanderman, waar ze destijds werkzaam was, voort te zetten. Inmiddels een kwart eeuw geleden opende Mirjam met succes aan de Grotestraat in Markelo haar Modehuis Mirjam.

 Het 25-jarig jubileum viert ze op 3 september met een open huis en modeshows. De eigenaresse van de gelijknamige modezaak maakt tussen het helpen van haar klanten door even tijd om terug te blikken op de afgelopen 25 jaar.

Begrip
In 1992 opende ze voor het eerst de deuren van de modezaak die inmiddels een begrip in Markelo is. "Mijn jongste dochter ging toen net naar de peuterspeelzaal, dus dat gaf mij meer tijd om dit neer te zetten", vertelt Mirjam. Samen met de destijds 19-jarige medewerkster Miranda ter Welle, die inmiddels dus ook al 25 jaar in het bedrijf werkt, startte de onderneemster de kledingwinkel. Miranda vertelt: "Dat was ideaal, zij wonen boven de winkel, dus ik kon zowel hier helpen als soms op haar drie dochters passen."

De afgelopen 25 jaar zijn er verschillende veranderingen geweest. De stoffenafdeling verdween om de focus op de damesmode te richten en ook werd er een afdeling voor baby/peuter-kleding ingericht. Ook kwamen er enkele rekken met mannenkleding.
Modehuis Mirjam beschikt tevens over een stomerij en klanten kunnen er terecht voor ondermode, schoenen, accessoires en fournituren. "Het is juist die afwisseling die het werk hier zo leuk maakt", vinden de dames, "vooral voor de kleinvak-artikelen komen de klanten met uiteenlopende vragen." Tot 2000 verhuurde Mirjam een deel van het tweedelige pand aan verschillende bloemisten. Nu ook dat deel bij de winkel hoort, kan ze een nog ruimer aanbod presenteren.

Bedenken
Naast de wisselende inrichtingen en interieurveranderingen, die mede door Mirjams handige man Johan tot stand kwamen, is de mode door de jaren heen sterk veranderd.
"Mensen gaan zich steeds jonger kleden, niet meer zo stijfjes", merkt de eigenaresse op. "Bij het inkopen van de kleding moeten we heel goed bedenken wat de klant leuk zal vinden. En natuurlijk is het dan fijn om te zien dat mensen de kleding en accessoires die wij inkopen ook mooi vinden en willen kopen."Het liefst staat de jubilerende eigenaresse in de winkel om haar klanten te helpen en heeft ze graag de touwtjes in handen. Maar voor het open huis en de modeshows heeft ze toch wat uit handen moeten geven.

"Ik vind het zo spannend, ik mag er dit keer namelijk niks van weten", lacht Mirjam. Achter in de winkel is haar dochter bezig met de voorbereidingen voor 3 september.

Zoals bekenden van Modehuis Mirjam al gewend zijn, zal de komende modeshow ook weer een gezellige show worden. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De modeshows staan gepland op drie tijdstippen: om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Ook is de modezaak de hele dag geopend en is iedereen van harte welkom gezellig langs te komen en de eigenaresse en medewerksters met dit jubileum te feliciteren.

reageer als eerste
Meer berichten