Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Hoofdrol voor Holtenaar in musical

HOLTEN - De Stichting Musical Producties Twente brengt in september en oktober de musical Joseph and the Technicolor Dreamcoat. Hierbij wordt de Nederlandse vertaling van Martine Bijl gevolgd. De hoofdrol is weggelegd voor Holtenaar Gerard Bakker.

Via een intensieve auditieperiode heeft de stichting een kwalitatief hoogstaande cast weten samen te stellen, die van dit project een succes gaan maken. Vierendertig talentvolle amateurs – jong en oud – die veel van hun vrije tijd in deze productie willen steken, zijn sinds januari intensief aan het repeteren onder de leiding van een enthousiast creatief team. De castleden komen uit heel Twente en komen eens per veertien dagen bijeen om te repeteren.De hoofdrol van Jozef wordt in deze Nederlandse uitvoering vervuld door Gerard Bakker uit Holten. Dat Gerard veel acteertalent heeft is al bekend door zijn rol als Elvis Bode in de RTV Oost serie Van jonge leu en oale groond.

In de rol van Jozef komen naast zijn acteertalenten ook de zang- en danskwaliteiten van Gerard nadrukkelijk naar voren. Gerard ziet zijn rol als Jozef als een onwijs leuke rol, met name omdat deze jongen heel veel meemaakt. Een rol waarin de vele kanten van het karakter van Jozef naar voren komen en dat is juist de grootste uitdaging voor Gerard. Een orkest zal de drie uitvoeringen van deze musical live begeleiden. Deze livemuziek brengt een extra dimensie in de uitvoering van deze musical, die zich kenmerkt door afwisselende muziekstijlen: Rock 'n roll, calypso, disco, pop en reggae.

'Joseph' wordt opgevoerd op vrijdag 22 en zaterdag 23 september in het Theaterhotel in Almelo en op donderdag 14 oktober in het Rabotheater in Hengelo. De musical begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 19,50 euro per persoon en zijn te bestellen via de websites van de theaters.

Kijk voor meer informatie op de website van de stichting.

2 reacties
Meer berichten