Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Juwelier Arnoud Dollekamp: "Op het moment dat ik een hele mooie baan aangeboden kreeg bij een traditionele juwelier in het wat hogere segment, was voor mij de keus dan ook snel gemaakt en heb ik besloten om mijn zaak stop te zetten."
Juwelier Arnoud Dollekamp: "Op het moment dat ik een hele mooie baan aangeboden kreeg bij een traditionele juwelier in het wat hogere segment, was voor mij de keus dan ook snel gemaakt en heb ik besloten om mijn zaak stop te zetten."

Juwelier Dollekamp stopt na 109 jaar

door Arnoud Dollekamp

RIJSSEN - Na de laatste 25 jaar zes dagen per week gewerkt te hebben merkte ik dat ik steeds minder plezier in het werk kreeg. Ook is de laatste jaren de markt erg veranderd, er is veel online verkoop en een generatie die het normaal gaat vinden om ook op zondag te winkelen.

Tevens zie je met name in de juwelierswereld dat er steeds minder op kwaliteit gelet wordt. Men kijkt steeds meer of er een bekende modenaam op de wijzerplaat staat.
Ook is er de opkomst van double sieraden, kralen en muntenrages. Je wordt als juwelier steeds meer gedwongen om 'rommel' te verkopen.

Mooi vak
Het juweliersvak is nog steeds een heel mooi vak, het adviseren van mensen bij een aankoop voor een speciale gelegenheid maar ook advies geven om een trouwring van een overleden dierbare te veranderen in een sieraad met een hoge emotionele waarde is heel waardevol.Daarnaast was het leuk om te zien dat stelletjes hun trouwringen bij ons kochten en daarna terugkwamen voor een armbandje voor hun eerste kindje. Op het moment dat ik een hele mooie baan aangeboden kreeg bij een traditionele juwelier in het wat hogere segment, was voor mij de keus dan ook snel gemaakt en heb ik besloten om mijn zaak stop te zetten.

Blijven steunen

"Via deze weg wil ik graag al mijn klanten bedanken die mij de laatste jaren wel trouw zijn gebleven. Ook dank ik mijn ouders die wanneer nodig altijd een helpende hand hebben geboden. Speciale dank gaat uit naar mijn partner Leon die de laatste jaren steeds genoegen heeft moeten nemen met een tweede plaats maar mij toch trouw is blijven steunen. Omdat wij gaan stoppen met de juwelierszaak, beginnen we nu met een grote uitverkoop. Denkt u eraan uw reparaties af te halen? Alle niet afgehaalde reparaties zal ik bij Juwelier Asbroek aan de Grotestraat 11 in Rijssen in bewaring geven waar u ze alsnog kunt afhalen.Zij zullen tevens onze garantie en service overnemen. Tevens kunt u hier onze juwelierscheques inwisselen en uw vervolgaankopen doen.'

Dan rest mij alleen nog te zeggen: dank en het ga u goed."

4 reacties
Meer berichten