Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Keunefeesten: divers programma

HOLTEN - De Keunefeesten vinden plaats van donderdag 7 september tot en met zondag 10 september. Dit feest voor heel het dorp wordt al jaren gevierd op het Kalfstermansplein. "Ook dit jaar is er weer voor een heel gevarieerd programma gezorgd," aldus de organisatie. Op donderdagmiddag is er een playbackshow met kinderen van de lokale basisscholen. Daarna opent de feesttent om 19.30 uur weer voor een disco voor de jeugd. Op deze avond geeft rapper JeBroer een optreden. De afsluiting wordt verzorgd door de band Cooling Crystals die vooral pop- en rockclassics covert. Toegang is deze avond gratis. 

"Vrijdagmiddag staat in het teken van het borreluur waarbij er een barbecuewagen is geregeld waar honderden stukken vlees tegelijk op kunnen," zegt de organisatie. "Daarnaast is er livemuziek, dit jaar verzorgt door Bert Reilink and others. Als het borreluur voorbij is gaat de avond langzaam over in de feestavond. Dit jaar zullen The Dirty Daddies en DJ Sander er ongetwijfeld weer een groot feest van maken."

Optredens
De zaterdag staat de laatste jaren bekend om het Meedeinfestijn. "Diverse koren zijn bereid gevonden om mooie meezingers ten gehore te brengen," aldus de organisatie. In en rond de tent kunnen belangstellenden meedoen aan het Keuneschieten en Keunedarten. Inschrijven voor deze activiteiten kan vanaf 13.30 uur bij de tent. Ook op zaterdagmiddag is de toegang gratis.

De avond wordt ingevuld door de coverband Baby Blue. "Vorig jaar wist deze band de tent ook compleet plat te spelen dus dat belooft ook dit jaar weer een feest te worden. Ook zal DJ Sander plaatjes draaien," zegt de organisatie.

Familiedag

Op zondag is de familiedag. "De basisschooljeugd heeft gratis toegang. Het is een goede traditie in Holten om op deze dag met vrienden verkleed naar de tent te komen. Voor het eerst is er een prijs beschikbaar voor de best verklede persoon of groep," laat de organisatie weten."Boh Foi Toch bijt het spits af. De groep laat Achterhoekse meezingers horen en zullen snel het publiek meekrijgen met hun nummers. Daarna volgen oude bekende The Euros en DJ Sander met hits en wat oudere nummers die door het publiek meegezongen kunnen worden."

Rookverbod
De organisatie wil iedereen er alvast even op wijzen dat er in de tent een rookverbod geldt. "Wij vragen iedere bezoeker hier zich aan te houden," zegt de organisatie.

Kaarten
De kaartverkoop voor de Keunefeesten is inmiddels gestart. Passe-partouts die toegang bieden tot het hele weekend kosten 15 euro en zijn te koop bij Rosas, Coop, Café Jansen en Café Klavier. Tevens zijn er voor elke dag ook losse kaarten te koop. In de voorverkoop kosten deze kaarten 8 euro. Kaarten aan de kassa kosten 10 euro. Kaarten voor het borreluur kosten 10 euro per persoon. Aanmelden hiervoor kan via de website.

Foto's: Herman Brinkman

reageer als eerste
Meer berichten