Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Terug in de tijd met demonstratie ploegen

door de organisatie

Na de geslaagde oogstdag van afgelopen zaterdag, dit ondanks de toch niet zo fraaie weersomstandigheden, zal er op zaterdag 5 augustus op dezelfde plek aan het Beukenlaantje op de Hoolter Enk een nostalgische demonstratie ploegen worden gehouden.

HOLTEN - Het geheel kan gezien worden als een verlengstuk op de oogst, nadat het graan geoogst is moet het stoppelland weer geploegd worden en zal op traditionele wijze gebeuren.

Paarden
Er zal met paarden geploegd worden en met oude tractoren en even oude ploegen. De vijftiger en zestiger jaren zullen op deze manier in beeld gebracht worden.

Diverse liefhebbers van dit oude materiaal hebben zich inmiddels al aangemeld om hun nostalgische ploegmateriaal te kunnen tonen.

De organisatoren verwachten in elk geval een zes- of zevental combinaties te mogen verwelkomen. De organisatie benadrukt dat dit geen wedstrijd is, maar puur een demonstratie van een scharige kantel-, wentel- en handhefploegen. Voor de echte liefhebbers van oude tractoren en landbouwwerktuigen is dit de moeite van een bezoek zeker waard.

De demonstratie begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

reageer als eerste
Meer berichten