Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Rijssense Marèll Glaubitz bij Oranje

RIJSSEN/ZWOLLE - Sinds enkele weken speelt er een Rijssense basketballer in het Nederlands team. Na een jaar van extra trainingen in de regioselectie 's van Oost Nederland mag Marèll Glaubitz zich een van de Orange Angels noemen.

Buiten het trainen en spelen met haar eigen team van spelers en speelsters tot 16 jaar heeft ze het afgelopen jaar wekelijks getraind met de beste meiden uit Oost-Nederland in Zwolle. Daar werd een team gevormd dat deel mocht nemen aan twee landelijke toernooien onder de naam 'Battle of Talents' waar de regioteams uit Oost-, Noord West-, Zuid West-, en Zuid Nederland tegen elkaar streden voor de winst.

Tijdens deze toernooien werden 36 meiden geselecteerd, die daarna 4 weken lang in Amsterdam werden getraind door een groep van zeer ervaren trainers. Na deze intensieve trainingssessies is uiteindelijk het Nederlands team geformeerd. Dit team, dat zich de Orange Angels mag noemen, speelde afgelopen weekend het afsluitende toernooi van dit seizoen tegen teams uit Luxemburg en Nederland.Risne Stars geeft aan trots te zijn op het feit dat Glaubitz bij hun vereniging actief is. Marèll, die behalve speelster ook trainster is van de jongste jeugd samen met Burcu Kok, kan zo haar ervaring en talent weer over brengen op de jeugd. Ze is zelf nuchter met het behalen van een plek in het Nederlands team en is vooral bezig plezier te hebben bij haar eigen club.

De vereniging hoopt dat dit inspiratie geeft tot meer meiden die gaan basketballen bij Risne Stars. Basketballen is een heel leuke teamsport dat tot de leeftijd van 16 jaar vooral in mixed teams van jongens en meiden gespeeld wordt. Om uiteindelijk volledige meiden teams te creëren met leden vanaf 16 jaar, is het gewenst om meer meiden te laten basketballen.

De trainingen beginnen weer op woensdag 30 augustus in de Reggehal.

reageer als eerste
Meer berichten