Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Column Astrid Gouma: De uittocht

De sleurhut achter de auto, de camper van stal, de tent uit de mottenballen of gewoon op weg naar een huisje of all inclusive hotel.

Ieder zo zijn eigen geluk…Wat maakt het ook uit… als we maar plezier hebben, dat wil zeggen, als de kinderen het goed hebben, dan ……

Maar voordat het zover is, pakken we gestrest onze koffers, kopen van alles wat we niet nodig hebben, laden de auto vol en vertrekken oververmoeid naar het zonnige zuiden…om vervolgens al snel in de file te komen, waar geen ontkomen aan is. Urenlang staan we in de brandende zon, hebben we jengelende kinderen op de achterbank. En met de temperaturen buiten de auto lopen de emoties binnen steeds hoger op, want manlief ergert zich groen en blauw en vrouwlief probeert de boel te sussen en de sfeer te bewaken.

"En we gaan nog niet naar huis"…zingen we uit volle borst, want wat moeten we anders… Maar die lege autobaan aan de andere kant lonkt wel.Waarom doen we dat toch eigenlijk?Omdat we er zo graag even tussenuit gaan?Waar tussenuit?Uit die saaie relatie, uit de spanning met je kind, uit de ruzie met je collega?Is het een massale vlucht om je eigen ellende of die van de wereld even te vergeten…?Ik weet het niet, maar ik doe er graag aan mee!

Al die stress, al die ellende op de snelwegen, ik maak er me druk om, maar het kan me niet schelen, want na dat alles wacht het paradijs, het Bountystrand met die mooie Franse jongen die mijn hart sneller doet kloppen, of is het die heerlijke sangria waar ik te veel van drink.Totdat de morgen komt dat..

Daar wil ik nu nog niet aan denken… eerst vakantie

Een goede zomer gewenst!

reageer als eerste
Meer berichten