Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


'Band met klanten maakt werk leuk'

RIJSSEN - Poelier Bram Stapper is gevestigd aan de Watermolen in Rijssen. Bram volgde destijds de opleiding MTS bouwkunde. Op zaterdag had hij een baantje op een standplaats in Schoonhoven samen met Wilma ( toen nog zijn vriendin ) met de verkoop van kip en kaas. Na zijn diploma behaald te hebben , ging hij werken bij een groot bouwbedrijf. Veel op kantoor zitten beviel hem niet zo. Hij miste het contact met klanten en het verkopen. Het echtpaar heeft twee dochters, Christa en Maaike, en een zoon, Bram.

Hoe ben je in het ondernemerschap terechtgekomen en hoelang ben je al ondernemer?
Mijn (zaterdag)werkgever begon drie winkels in Brabant, daarvan werd ik bedrijfsleider. Dat ging prima maar na twee jaar kreeg ik het gevoel : "Als ik drie winkels kan runnen voor iemand anders, dan moet er één voor mezelf zeker lukken." Ruim een jaar daarna vertrokken Wilma, Christa en ik vanuit Alphen aan de Rijn richting Rijssen. We begonnen onze poelierswinkel in september 1983 in de Haarstraat. We namen de winkel over van poelier Maassen van den Brink. Vanwege de groei verhuisden we circa 21 jaar geleden naar de Watermolen.

Wat houdt het ondernemerschap voor je in?
Voor eigen rekening dingen inkopen en verkopen, de planning, het organiseren contact met klanten en leveranciers en een goed product voor een redelijke prijs kunnen aanbieden. We begonnen in Rijssen met grillen. Dat was helemaal nieuw toen. Gegrilde haantjes, TV sticks omdat verschillende klanten zich stoorden aan de naam TV sticks, dat kon niet in Rijssen. Dus het werden borrelpootjes. Tafeltjesavond was ook helemaal nieuw voor ons. We moesten ook aan het Rijssens dialect wennen.

Beschrijf eens je gemiddelde werkdag.
We beginnen elke dag met de vitrine, om die weer helemaal goed in te richten , vers en op schone schaaltjes, schone winkelvloer en schone ramen. Dan koffie drinken met een broodje, vervolgens veel gerechten en producten zelf maken, nieuwe producten bedenken, bakken, kruiden, inkopen, snijden en verkopen. Daarnaast veel dingen regelen en onderhouden zoals de webshop en Facebook samen met Christa. Aan het einde van de dag alles opruimen en schoon achterlaten.

Wat maakt jouw vak leuk om te doen?
In het bijzonder het contact met klanten en de band die je in die jaren met hen opbouwt. Omgaan met mensen dus.

Welke vormen van ontspanning heb je?
Ongeveer drie jaar heb ik op de damclub gezeten maar de wedstrijden gingen naar de zaterdag en dat kon ik niet meer met het werk combineren. Toen zijn we dus gaan biljarten dat vond , en vind ik nog steeds mooi om de doen. Wedstrijden geven spanning maar ook ontspanning doordat je je gedachten dan niet meer bij je werk hebt.

Had je vroeger andere ambities?
Ja, werken in de bouw. Daarom ook die opleiding gevolgd. Maar het was toen net in de jaren '80 tot '83 toen het slecht ging in de bouw. Ik miste het klantencontact wat ik met mijn zaterdagbaantje dus wel had. Vandaar dat ik in die 'tak' verder ben gegaan.

Voor wie of waarvoor heb je bewondering?
Voor mijn vader en moeder. We waren een groot gezin met acht kinderen. Ze zorgden altijd goed voor iedereen, we kregen aandacht en we zijn niets te kort gekomen.

Welke toekomstplannen liggen er nog?
Ik hoop nog wat jaren te kunnen blijven werken en gezond te blijven en dan de winkel langzaam aan Christa en John toe te vertrouwen.

Informatie

Poelier Bram Stapper is te vinden aan de Watermolen 6 in Rijssen. Meer informatie of bestellingen kan via 0548-514177. Voor bestellingen, aanbiedingen, hapjes enzovoort, zie ook de website.

5 reacties
Meer berichten