Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Het team van het Parkgebouw blikt terug op een veelbewogen jaar en kijkt vooruit naar de vakantietijd.
Het team van het Parkgebouw blikt terug op een veelbewogen jaar en kijkt vooruit naar de vakantietijd.

Parkgebouw: 'We zien wat het ons gebracht heeft'

RIJSSEN - De komende weken nemen we even rust, om na te genieten, op te laden en inspiratie op te doen. Natuurlijk kunnen belangstellenden ons blijven volgen in het Rijssens Nieuwsblad. De komende weken staan op deze plek verhalen die eerder zijn geschreven, maar nog steeds leuk en actueel zijn.

In 2015 werd de laatste hand gelegd aan een verbouwing die bijna acht jaar in beslag heeft genomen. De Oude Dame kreeg een nieuw 'jurkje'. Intussen zijn wij helemaal gewend aan de nieuwe situatie, maar nog vaak komen er gasten binnen die verbazing rondkijken. Dan kijken we door hun ogen en zien weer hoe mooi het Parkgebouw is geworden. We weten wat het ons toen 'gekost' heeft, maar zien ook wat het gebracht heeft. De Oude Dame heeft er nog nooit zo mooi bij gestaan. En nu, op het moment dat we de deur achter ons dichttrekken beseffen we maar weer dat we écht werken op het mooiste plekje van Rijssen.

En ineens is het stil. Door de voordeur waait een zacht, warm briesje binnen. Door de lounge, waar nu volop licht naar binnen stroomt, via de foyer door de achterdeur naar buiten. Lucht. De rust is voelbaar. Als een donzen deken. Hoorbaar, in het gekraak van de oude gebinten. Zichtbaar, op het lege podium.

Meer dan een jaar lang hebben we gebuffeld, gedacht, bedacht, gebeld, gepraat, gepoetst, bediend, geregeld, geschreven, gesjouwd, gemopperd, gehuild, gelachen, gezweet, bemoedigd, gehoopt, gejuicht. We deden wat we konden. Met man en macht. Met een handvol mensen. Uit alle macht. Zonder rust. En nu is het stil. Weg is het theater. Het toneel. De puin. Het lawaai en het stof. Zichtbaar wordt wat we hebben bereikt. We hebben de Oude Dame laten zien, zoals ze is: één van ons. Mooi, wijs en vol leven. Ze heeft een metamorfose ondergaan. Niet alleen van buiten. Maar vooral van binnen, in haart hart.We trekken de achterdeur dicht. Het kantoor gaat op slot. De lichten op het podium gaan uit. Er hangt een vage geur van rozen. Die staan nu thuis, bij de nieuwbakken brugklassers. In de keuken spoelen we onze koffiekopjes om. We lopen naar voren. Het voormalige kantoor staat vol met hout en schilderspullen. Het jurkje is bijna klaar. Terwijl we weglopen, horen we de telefoon gaan. Het antwoordapparaat springt aan: 'Welkom bij Parkgebouw Rijssen. Op dit moment zijn wij niet bereikbaar. Het is tijd om uit te rusten. En op te laden. Voor een nieuw seizoen vol kinderstemmen, mooie optredens, goede gesprekken, tevreden gezichten, feesten, soms een traan, maar altijd fijne herinneringen. Wij bedanken u voor een geweldig jaar. Uw warmte deed ons goed. Wij zien u graag, heel graag, terug.' Piep…

reageer als eerste
Meer berichten