Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Atletiek: een heel veelzijdige sport

HOLTEN - De Atletiekvereniging Holten is begonnen met een aantal hardloopliefhebbers die vervolgens op 15 mei 1971 een hardloopclub oprichten. In 1974 wordt deze club als afdeling atletiek ondergebracht bij de omnivereniging SV Holten. Vanaf 2 juli 2004 is de Atletiek Vereniging Holten een zelfstandige vereniging. De Atletiekvereniging Holten is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van circa tweehonderd leden.


De trainingen vinden plaats op Sportpark Meermanskamp aan Valkenweg 4 in Holten. De vereniging vindt het belangrijk om de leden in staat te stellen om op een plezierige manier met atletiek bezig te zijn. Zowel de jogger als de wedstrijdatleet worden gewaardeerd en gerespecteerd. Naast het lopen kunnen de jeugdleden diverse andere atletiekonderdelen zoals hoog- en verspringen, speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen en hordelopen beoefenen. Ook kent AV Holten de mogelijkheid voor verstandelijk gehandicapten om de atletieksport te beoefenen (G-atletiek).

Voordat men de keuze maakt om lid te worden van de AV Holten is het mogelijk om vrijblijvend aan een viertal trainingen mee te doen. "Atletiek is een veelzijdige sport en goed voor je motorische ontwikkeling. Er wordt in diverse niveaugroepen training gegeven aan de jeugd: De jongste jeugdleden maken op speelse wijze kennis met de atletiek. Diverse loop- en springvormen komen aan de orde en het gooien met een bal is onder andere voorbereiding op het latere speerwerpen. De jeugdleden vanaf tien jaar krijgen te maken met spring-, loop- en werpnummers op onze accommodatie. Technische ondersteuning helpt ze om nog vaardiger te worden. "De eigen prestatie is belangrijk, maar het plezier blijft voorop staan," aldus het bestuur.

Wedstrijden
Deelname aan wedstrijden wordt gestimuleerd. De trainingen voor de jeugd vinden plaats op de donderdagavond. "Het is leuk en gezellig om de trainingen van AV Holten te combineren met een aantal jeugdatletiekwedstrijden." De jeugdleden vanaf 6 jaar kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan de medaillewedstrijden. Dat zijn vier wedstrijden die plaatsvinden op zaterdagen in verschillende maanden. In april is er medaillewedstrijd, in de maand mei ook. In september krijgen deelnemers twee keer de mogelijkheid om mee te doen aan een zo'n wedstrijd.

De senioren richten zich op het lopen. Op de maandagavond loopt een grote groep, merendeels vrouwen, in een uiterst gezellige sfeer, de nodige trainingsrondjes onder leiding van de looptrainers. Op de woensdag wordt vooral door heren getraind. Zowel de recreatieve als de meer prestatiegerichte atleet kan op zowel de maandag- als de woensdagavond aan zijn trekken komen. "Bij bepaalde (weers)omstandigheden wijken we voor de trainingsrondjes uit naar het nabijgelegen goed verlichte, verkeersarme villapark. In het voorjaar en de zomer wordt er ook in de prachtige Holterberg getraind," vertelt het bestuur.

reageer als eerste
Meer berichten