Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Foto: Jolien van Gaalen
Foto: Jolien van Gaalen

Gezellig samen op pad in de zomer

RIJSSEN/HOLTEN - ViaVie Welzijn Rijssen-Holten houdt ook deze zomer weer een aantal gezellige en informatieve activiteiten voor senioren uit Rijssen en Holten.
"Veel senioren geven aan dat met name de zomerperiode stil is, dat zij alleen zijn en behoefte hebben aan uitjes waarbij de sociale contacten en de gezelligheid een belangrijke rol spelen," vertelt een woordvoerder. "Vandaar dat er elke week iets te doen is. Voor enkele activiteiten zijn er nog plaatsen vrij."

Senioren kunnen op woensdag 2 augustus een bezoek brengen aan het Theehuys Grimberg in Notter. "Deelnemers kunnen genieten van een Tea Compleet, bestaande uit verschillende soorten losse thee met taart. Bij de tweede kop thee of koffie zijn er kleine lekkernijen als brownies, cakejes en chocolaatjes," zegt een woordvoerder. "Ook zal Anton Cents liederen laten horen op zijn accordeon."
De activiteit begint om 14.30 uur, de prijs bedraagt 8 euro per persoon.

Bingo
Voor een middagje bingo gaan deelnemers op woensdag 9 augustus om 14.30 uur naar het Kulturhus op de Smidsbelt in Holten. "Op de Plaza wordt ouderwets gezellig bingo gespeeld onder het genot van kopje koffie of thee," aldus de woordvoerder. De prijs hiervoor is 4 euro per persoon, dit is inclusief bingokaarten, prijzen, koffie/thee met wat lekkers.

Overveen
Ook zijn er nog plaatsen vrij voor een bezoek aan natuurgebied Het Overveen in Rijssen op woensdag 16 augustus. "Hier krijgen deelnemers uitleg over het ontstaan van het nieuwe natuurgebied De Borkeld/Overveen," weet de woordvoerder. "Als het mooi weer is, zal er een korte wandeling gemaakt worden naar de vogelkijkhut om weidevogels te spotten. Als er die middag nog gelegenheid voor is, kan ook de nieuwe groepsaccommodatie De Burght worden bekeken."
Aanvang is 14.30 uur aan de Veendijk 4a. De prijs per persoon bedraagt 7 euro, dit is inclusief koffie en appelgebak met een hapje en drankje.

Uutmarkt
"Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt een brunch met koffie, thee en heerlijke hapjes voor senioren klaar op zaterdag 2 september," laat de woordvoerder weten. "Aansluitend staat een bezoek aan de Kom d'r Uutmarkt in Holten op het programma." Mocht de afstand een probleem zijn voor deelnemers, geef dit dan door aan ViaVie Welzijn, dan wordt geprobeerd vervoer te regelen.
Om 12.30 uur kunnen belangstellenden terecht op het Plaza in het Kulturhus in Holten voor de brunch. De prijs hiervoor bedraagt 10 euro.

Aanmelden
Opgeven voor één of meerdere activiteiten kan bij ViaVie Welzijn door te bellen naar 0548-362755.

reageer als eerste
Meer berichten