Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Gemeentepils voor het goede doel

Onlangs heeft Guido Meinders van restaurant 't Brodshoes een cheque van ruim 2100 euro uitgereikt aan Monique Tijhof van de Stichting Waander Companje.

RIJSSEN - "Vijf jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar een passende manier waarop wij met ons bedrijf een bijdrage kunnen leveren aan lokale goede doelen," vertelt Guido Meinders.

"Daarop is het idee van het Gemeentepils geboren. Als gasten in t Brodshoes komen eten en ze vragen om kraanwater bij hun lunch of diner, dan wordt er zuiver en gekoeld kraanwater geserveerd. In goed Rijssens ook wel Gemeentepils genoemd. De kosten bedragen één euro per fles en de totale opbrengst gaat ieder jaar naar een ander lokaal goed doel." Dit jaar heeft 't Brodshoes gekozen voor de Rijssense stichting Waander Companje.

Het doel van deze stichting is het financieel ondersteunen van kinderen tot en met zestien jaar uit gezinnen binnen de gemeente Rijssen-Holten, waar onvoldoende financiële ruimte is om hen aan allerlei activiteiten mee te laten doen.

Het betreft met name kinderen van eenoudergezinnen, kinderen waarvan de ouders onder curatele van de Stadsbank staan of kinderen die door omstandigheden buiten allerlei regelingen vallen. De financiële steun kan bijvoorbeeld bestaan uit het betalen van contributies voor (sport)verenigingen, bijdragen in (school)benodigdheden of aan schoolreisjes en excursies.

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de stichting is opgericht.

Bruggenbouwer
"Waander Companje was een integer man die zich met hart en ziel inzette voor de gemeente. Als wethouder stond hij bekend als een bruggenbouwer. Daarnaast was Waander een levensgenieter en dat genot gunde hij iedereen en in het bijzonder de kinderen," aldus een woordvoerder. "Hij overleed in 1999, maar zijn gedachtegoed leeft voort in de stichting die is opgericht door G.J. Zwoferink.

reageer als eerste
Meer berichten