Logo rijssen-holtensnieuwsblad.nl


Hielke Aaltink heeft certificaten behaald voor werkprocessen die horen bij de opleidingen Medewerker agrarisch loonwerk,  mbo-niveau 2 en Medewerker veehouderij, mbo-niveau 2.
Hielke Aaltink heeft certificaten behaald voor werkprocessen die horen bij de opleidingen Medewerker agrarisch loonwerk,  mbo-niveau 2 en Medewerker veehouderij, mbo-niveau 2.

Succesvolle pilot van project Boris

RIJSSEN - Onlangs heeft Hielke Aaltink, leerling van Reggesteyn Rijssen, met succes deelgenomen aan het project 'Boris' van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Project Boris is een aanpak die leerlingen uit het praktijkonderwijs helpt bij het vinden van hun plek op de arbeidsmarkt. Leerlingen waarvoor een MBO-2 opleiding niet haalbaar is, kunnen op deze manier toch op niveau 1, 2 of 3 hun praktijkcertificaten halen. "Hielke is de eerste leerling van CSG Reggesteyn die aan het project Boris heeft deelgenomen", zegt Ellen Achterkamp, stagebegeleider van Hielke. "We zijn ontzettend trots op hem dat hij via deze leer- en werkmethode zijn certificaten heeft behaald en kijken terug op een zeer geslaagde pilot", zegt de stagebegeleider. "Project Boris kan voor onze jongeren een belangrijke aanvulling zijn op weg naar werk. Met een certificaat kan de stagiaire aantonen dat de werkprocessen beheerst worden, dit biedt meer kansen op de arbeidsmarkt," aldus een woordvoerder van Reggesteyn. "Hielke is in april 2016 begonnen met de werkprocessen die horen bij Medewerker agrarisch loonwerk, mbo-niveau 2 en Medewerker veehouderij, mbo-niveau 2. Hij loopt stage bij Abbink Kalverhouderij in Holten. Het bedrijf was al een erkend leerbedrijf, maar nu ook een leerbedrijf voor het project Boris. Uiteindelijk hebben zij met Hielke alle werkprocessen geoefend en afgerond."

Praktijkexamen
Op 6 juli werd op het leerbedrijf het praktijkexamen voor Boris afgenomen.
Naast de eigenaren Dick en Patricia Abbink en de familie van Hielke waren ook de docenten van praktijkonderwijs en de examinator van Boris aanwezig. "Er waren werkzaamheden voor Hielke gereserveerd. Zo heeft hij eerst met een kraan een paar kuub zand afgegraven. Dit zand heeft hij in een kieper verzameld en met de trekker vervoerd. Middels ingewikkelde manoeuvres reed hij met de trekker en kieper achteruit over het terrein, geheel op de spiegels," vertelt de woordvoerder van de school.

"Vervolgens heeft Hielke de aanwezigen een rondleiding gegeven in de kalverschuur. Hij heeft een robot laten zien die het voeren van de kalfjes geheel over heeft genomen.
Bij hoge uitzondering mochten we mee de stal in. Hier gaat alles automatisch. De urgentie van het goed invoeren van gegevens is hierbij cruciaal."

Ondertekening
Na afloop van het examen zijn de certificaten ondertekend. Het Praktijkonderwijs wil het project Boris in de toekomst structureler gaan inzetten.

reageer als eerste
Meer berichten