Tandarts Willeke Beverdam: “De continuïteit van de mondzorg voor onze patiënten blijft met de vestiging van Tandheelkunde Wieringa gewaarborgd.”
Tandarts Willeke Beverdam: “De continuïteit van de mondzorg voor onze patiënten blijft met de vestiging van Tandheelkunde Wieringa gewaarborgd.” (Foto: Topic Creatieve Communicatie)

Stefanie Wieringa opent eigen tandartspraktijk in Rijssen

Rijssen - Tandheelkunde Wieringa opent op 21 juni a.s. haar deuren in het Medisch Centrum aan de Wijnand Zeeuwstraat te Rijssen. De leiding van de praktijk is in handen van tandarts Stefanie Wieringa (32). Daar gaat ze nauw samenwerken met tandarts Willeke Beverdam (54), die ook naar de nieuwe locatie verhuist. 

Stefanie Wieringa wist vanaf haar achttiende dat ze tandarts wilde worden. “Mijn vader raadde me destijds aan om eens een dagje mee te lopen in de praktijk van Willeke. Dat beviel zo goed dat ik tandheelkunde wilde gaan studeren. Het heeft wel even geduurd voordat ik mijn droom waar kon maken. In Nederland werd ik namelijk uitgeloot, waarna ik uitweek naar Leuven in België. Na een jaar werd ik alsnog ingeloot en vertrok ik naar Groningen, waar ik mijn opleiding succesvol heb afgerond. Vervolgens kon ik aan de slag als tandarts bij Tandheelkunde Beverdam in Wierden.” 

Mooi vak

“Het mooie van ons vak is dat wij bezig zijn met verbetering van de mondgezondheid. Daarnaast maak je gebitten mooi. Dat is toch prachtig.” De jonge tandarts werkte enkele jaren als zzp’er en bereidde zich voor op een volgende stap. “Ik wilde graag in Rijssen een eigen praktijk openen. Met mijn man Cristian en dochtertje Ygerne woon ik hier zelf ook. En met veel plezier. Tukkers zijn gewoon leuke mensen.” 

Samenwerking

Op de nieuwe locatie zijn vijf behandelkamers ingericht. De twee tandartsen worden er bijgestaan door acht assistentes en twee receptionistes. “Begin vorig jaar kwamen Stefanie en ik bij elkaar om te proosten op het nieuwe jaar”, herinnert Willeke Beverdam zich. “Zij bracht toen haar plannen voor een eigen praktijk ter sprake. Na een aantal gezellige avonden besloten we om te gaan samenwerken. Stefanie staat vanaf haar jeugd bij ons in de praktijk ingeschreven als patiënt. Ik ken haar dus al jaren, we weten wat we aan elkaar hebben. Op de nieuwe locatie liggen onze behandelkamers naast elkaar, wat heel gemakkelijk is. We kunnen snel even bij elkaar binnenlopen voor overleg, bijvoorbeeld om te bespreken wat de beste zorg is voor een bepaalde patiënt. Dat is een belangrijk voordeel.”

Preventie

De nieuwe praktijk heeft veel moderne technieken in huis. “Het is bijvoorbeeld niet meer altijd nodig om met lepels afdrukken van een gebit te maken”, vertelt Stefanie. “We beschikken over een mondscanner. Met een gebitsscan kan het tandtechnisch laboratorium digitaal een kroon ontwerpen.”

Tandheelkunde Wieringa zal veel nadruk gaan leggen op preventie. Stefanie: “Daarbij gaat het om het verbeteren en behouden van een goede mondhygiëne. Voor zowel kinderen als volwassenen is dat van het grootste belang. We hebben een speciaal preventieprogramma opgezet voor de kinderen. Zij krijgen tips om goed te leren poetsen en zo de kans op gaatjes te verkleinen.” 

Continuïteit

Stefanie heeft nog ruimte voor nieuwe patiënten. Zij neemt het patiëntenbestand over van Willekes echtgenoot, tandarts Arend-Jan Boerman. Na ruim veertig jaar beëindigt Boerman zijn praktijk aan de Vennekesgaarden. Zijn vrouw is blij met de verhuizing van de oude praktijk naar het Medisch Centrum. “Stefanie en ik hebben onze eigen praktijk en zijn de vaste behandelaar van onze eigen patiënten. Mijn man en ik kennen onze patiënten vaak al jaren. Zij zullen dus ook in de nieuwe situatie altijd hetzelfde gezicht aantreffen in de behandelkamer. De continuïteit van de mondzorg voor onze patiënten blijft met de vestiging van Tandheelkunde Wieringa gewaarborgd.” 

Open

Beide praktijken zijn dagelijks geopend, behalve op vrijdagmiddag. Bij Tandheelkunde Wieringa kunt u ook op dinsdagavond terecht. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden