<p>Trotse kinderen op hun zelfgebouwde hut tijdens Houtdorp..</p>

Trotse kinderen op hun zelfgebouwde hut tijdens Houtdorp..

(Foto: Foto Rijssen)
In de krant

Week lang dikke pret in Houtdorp

Voor de kinderen in Rijssen is het in de week van 19 tot en met 23 juli weer dikke pret. Dan wordt weer het traditionele Houtdorp gehouden. Vorig jaar ging het evenement vanwege corona niet door.

RIJSSEN  - Jan Bikker is bestuurslid van de organiserende stichting en algemeen coördinator. Hij graaft even in zijn herinnering: “Ik denk dat Houtdorp dit jaar voor de 45ste keer wordt gehouden. Het bestuur verwacht dat het in verband met de steeds verder afnemende coronacijfers verantwoord is om Houtdorp dit jaar weer door te laten gaan. Voor de kinderen zijn de regels overigens sowieso minder streng. Toch blijven we voorzichting. Zo twijfelen we nog over de vraag of we het traditionele bezoekmoment van de ouders door kunnen laten gaan. Een alternatief is het verzorgen van een livestream waarop de activiteiten van de kinderen kunnen worden gevolgd. Hier denken we nog over na.”

Horeca is dit jaar niet benaderd voor sponsoring

Ook wordt nagedacht over de mogelijke inrichting van een eigen testlocatie. In verband met corona is ook de manier van inschrijven anders dan voorgaande jaren. Waar voor inschrijving voor voorgaande edities een aantal locaties bezocht moest worden, moet er nu online worden ingeschreven via houtdorprijssen.nl

Timmeren

Houtdorp wordt gehouden op een terrein op de hoek van de Molendijk Noord/Celsiusstraat en trekt jaarlijkse zo’n vierhonderd kinderen. Bikker: “Timmeren is de hoofdmoot van de activiteiten. De deelnemers zetten hun eigen hut in elkaar en de bedoeling is dat ze daar donderdag zelf ook in gaan slapen. Altijd een hoogtepunt van de week. Naast timmeren worden er ook andere activiteiten gehouden, bijvoorbeeld spelletjes of een waterpartij.”

Vakmensen

Achterliggend doel van Houtdorp is kinderen te interesseren voor een technisch beroep. Bikker: “Bouwbedrijven in onze regio zitten te springen om goede vakmensen, want het gaat op dit moment heel goed in de sector. Onder de vele sponsoren van Houtdorp Rijssen bevinden zich naast de gemeente Rijssen-Holten dan ook veel bouwbedrijven. Zij dragen financieel hun steentje bij maar zorgen ook bijvoorbeeld voor materiaal. Het is heel leuk om te zien hoe de talenten van de kinderen komen bovendrijven. Op onze website vind je tips voor het bouwen van een hut maar er zijn ook kinderen die met een halve bouwtekening komen aanzetten, die ze hebben gemaakt met hulp van hun vader de in de bouw werkt...”

Vrijwilligers

Houtdorp wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van een groot korps vrijwilligers. Bikker noemt nog een verschil met voorgaande jaren. “Wij hebben eerder horecabedrijven gevraagd om mee te denken over sponsoring, maar omdat de branche zo hard is getroffen door corona, hebben we besloten dat dit jaar niet te doen.”

houtdorprijssen.nl

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden