Gemeente/ Politiek

Lucille Werner: ‘Nu online contact, straks kom ik bij jullie langs!’

Het lokale CDA houdt een online avond ter voorbereiding van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Inwoners en vertegenwoordigers van organisaties konden aan de hand van zeven thema’s vertellen wat er al goed gaat, maar ook wat er nog beter kan in de gemeente Rijssen-Holten.

De avond begon met een verhaal over de Betekeniseconomie van Holtenaar Kaj Morel. Hij is auteur, ondernemer en lector bij Avans Hogeschool. Morel: “Groene economische groei bestaat niet. Het gaat om, wat ik noem, betekenisvolle groei.” Daarna legde hij zijn principe uit van Dikke Waarde. Dat is volgens Morel de waarde van producten, die meer is dan de schade die ze veroorzaken aan de aarde.

De zestig deelnemers gingen daarna in zeven themagroepen met elkaar in gesprek. Er werd gesproken over onder andere wonen, duurzaamheid, buurtschappen, vrije tijd, zorg & onderwijs, economie en over de eigenheid van de kernen Rijssen en Holten.

De aangekondigde mystery guest bleek CDA-Kamerlid Lucille Werner te zijn. Ze vertelde over haar eerste ervaringen in de negen weken dat ze volksvertegenwoordiger is. Ze wil zich inzetten voor onder andere ouderenhuisvesting en mensen met een beperking. Daarnaast vindt ze dat Tweede Kamerleden duidelijker en eenvoudiger moeten praten. “Zo wil ik iets doen om de kloof tussen de politiek en inwoners te verkleinen”, aldus Lucille. “Voor de gemeenteraadsverkiezingen kom ik graag een keer langs in Rijssen-Holten.”

De leden van het CDA Rijssen-Holten zullen in november 2021 het verkiezingsprogramma vaststellen. Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden