Gemeente/ Politiek

Gemeentebelang: ‘Traject partijprogramma maakt energie los’

Rijssen/ Holten - Gemeentebelang Rijssen-Holten is inmiddels een aantal maanden op weg met het traject partijprogramma 2022 tot en met 2025. Volgens de parijt verloopt het zeer goed.

Op verschillende manieren heeft men contact gehad met groepen in Rijssen-Holten: per e-mail, telefonisch, videobellen en soms ook op minimaal 1,5 meter afstand. Soms konden groepen al meteen hun meningen en advies geven. Soms heeft men het via bijvoorbeeld een bestuursvergadering laten lopen. Men vond het erg leuk om als partij op deze manier contact te hebben.

“We zagen hoe serieus men is omgegaan met onze vraag om ons input te geven. Zeer bruikbaar ook wat we aan input hebben gekregen,” zegt fractievoorzitter Jan Beunk. “We hebben niet alleen input gekregen voor het partijprogramma: in de contacten ging het ook regelmatig over allerlei andere, meer actuele en praktische onderwerpen.” Daarmee een bevestiging voor de partiij dat men de juiste aanpak te pakken heeft in dit traject.

“We hebben gemerkt dat de groepen positief verrast zijn door onze interesse in hen. Men was vooral ook verrast omdat men ervaart dat het echt ‘opzoeken’ van de samenleving door de politiek amper gebeurt. Dat men dat zo vindt verraste ons… Het maakte ons nog meer bewust dat we dat veel vaker moeten doen. Dat blijven we dus ook doen!”

In een partijprogramma staan meestal hoofdlijnen. Beunk: “We gaan alle input daarom uiteindelijk samenvatten tot hoofdlijnen. We hebben veel input gekregen op ‘Wonen’ en ‘Samenwerking in de zorg’. Daarom gaan we met mede-inwoners en ondernemers die twee onderwerpen nog verder verdiepen. Dat doen we met verdiepingsbijeenkomsten. Informatie daarover volgt nog (in ieder geval via Facebook, Instagram en onze website). We kunnen nu al aangeven dat iedereen welkom is: je mag meepraten, maar ook alleen ‘luisteren’. “

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden