<p>De optocht in 2019 met winnaar buurtschap Ool&#39;n Diek. Dit jaar is er een drive-through in plaats van een optocht.</p>

De optocht in 2019 met winnaar buurtschap Ool'n Diek. Dit jaar is er een drive-through in plaats van een optocht.

(Foto: Feestcommissie Dijkerhoek)

Programma Dijkerhoeksfeest: ‘alle remmen gaan los’

Dat het Dijkerhoeksfeest anders wordt dan voordat corona ons land binnendrong; dat is duidelijk. Maar het gaat door en wel op 25, 26 en 27 juni. En zelfs meer dan dat. Het wordt een zéér speciale editie, waarbij alle remmen los gaan binnen de geldende maatregelen van de RIVM.

DIJKERHOEK - Het programma is helemaal anders dan anders. De grote overeenkomst met andere jaren is dat muziek, gezelligheid en de gemeenschapsband voorop staan.

De 128e keer niet door laten gaan was voor de feestcommissie geen optie. Toch stonden ze wel voor een uitdaging, want hoe stel je een compleet en gevarieerd programma samen voor een weekend vol feestplezier in coronatijd? Een flinke dosis creativiteit en enthousiasme hebben tot het volgende geleid:

Vrijdag 25 juni 

De vrijdagavond van het Dijkerhoeksfeest wordt steevast ingevuld door het Dijkerhoeks Amateur Toneel (DAT) met een revue. Vorig jaar kwamen zij met iets geheel nieuws als gevolg van de coronamaatregelen: de Dijkerhoekse Kwis. Maar liefst 43 teams gingen fanatiek met de vragen aan de slag. Kennisvragen, doe-opdrachten; alles kwam erin terug. De vele positieve reacties hebben geleid tot een tweede editie van de kwis.

Zaterdag 26 juni

De optocht heeft plaatsgemaakt voor iets geheel nieuws, namelijk een Dijkerhoekse drive-through. Gezinnen starten in hun eigen auto bij de familie Meijerman aan de Boerendanssteeg en leggen vervolgens een route af door Dijkerhoek, met verschillende, verrassende tussenstops met leuke activiteiten. De route eindigt op de feestweide bij de familie Paalman (het voormalige Bonte Paard). Als de richtlijnen het toelaten kunnen de deelnemers plaatsnemen op het terras en kunnen de kinderen gratis gebruikmaken van de attracties op het terrein.

Om 14.00 uur start het Dijkerhoekse Top 200 café. Sinds 1 juni kan elke Dijkerhoeker stemmen op zijn/haar Top 200. Van alle stemmen die zijn binnengekomen, wordt de lijst der lijsten gemaakt. Deze wordt een week voor het Dijkerhoeksfeest bekendgemaakt. De lijst wordt afgespeeld door diverse lokale dj’s. Van Klup 53 dj Eddy Reterink tot DJ Beestje en Disco Boontje.

In de ideale situatie wordt deze Top 200 ten gehore gebracht op vier unieke terrassen op de feestweide. Bezoekers kunnen dan vooraf voor verschillende tijdsblokken reserveren. Ook is de gehele uitzending via de livestream te volgen vanuit de woonkamer. Het is afhankelijk van de richtlijnen of het mogelijk is vier terrassen te realiseren. De livestream gaat sowieso door.

Zondag 27 juni

De zondag begint om 10.00 uur met een openlucht kerkdienst. Ook hiervoor is reservering noodzakelijk. Het belooft een fijne, luchtige kerkdienst te worden met een feestelijk tintje. Een uur later is het mogelijk om op inschrijving deel te nemen aan de work-out van Jony Meijerman. Lekker de zondagochtend fris en actief beginnen. Ook de kerkdienst en work-out zijn via de livestream te volgen.

Om 12.00 uur is de kerkzaal volledig omgetoverd tot Top 200 café en wordt verder gegaan met de lijst der lijsten. De Dijkerhoekse brommerclub heeft speciaal voor deze gelegenheid een mooie route uitgezet, met als eindpunt het café.

Napraten

Het belooft volgens de organisatie een zeer bijzondere editie te worden waarover jaren later nog wordt nagepraat. “Herinner jij je nog dat Dijkerhoeksfeest in coronatijd met de Top 200 en die kerkdienst?” En natuurlijk zeg je dan: “Zeker herinner ik me dat nog, ik was erbij en het was ‘onmeunig gezellig’!”

Volg de ontwikkelingen

Via sociale media Facebook (@Dijkerhoeksfeest), Instagram (@Dijkerhoeksfeest) en de website www.dijkerhoeksfeest.nl houdt de organisatie mensen op de hoogte van het programma als gevolg van de ontwikkelingen rondom corona.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden