Goederen worden ingeladen
Goederen worden ingeladen (Foto: eigen foto ROEC)

ROEC verstuurt lading hulpgoederen

Rijssen - De Rijssense Oost Europa Commissie heeft woensdag 5 mei een transport met hulpgoederen verstuurt naar bestemmingen in Slowakije.

De vrachtwagen is met hulp van vrijwilligers geladen met, onder andere huishoudelijke artikelen, meubilair, kleding en schoenen. Bijzonder aan dit transport is dat er ook enkele tientallen douchcabines zijn verzonden, die belangenloos beschikbaar zijn gesteld door een Rijssens bedrijf. In totaal is 90 m3 hulpgoederen geleverd. De goederen komen ten goede aan instellingen in Slowakije. Die instellingen verzorgen de distributie van de hulpgoederen. De ROEC onderhoudt in Hongarije, Roemenie, Slowakije en Oekraïne met diverse instellingen relaties voor hulp aan de minder bedeelde bevolking.

De weggebrachte goederen zijn afkomstig van particulieren, bedrijven en instellingen.

Particulieren kunnen hun bruikbare goederen wekelijks inbrengen op maandagavond, dinsdag en donderdag aan het adres Bleekstraat 29B. Op dit adres is ook de winkel van de ROEC gevestigd. U vindt hier een keur aan gebruikte kleding, schoeisel, huishoudelijke artikelen, speelgoed, wenskaarten, boeken en cd’s.

De winkel is geopend op maandagavond, dinsdag, dinsdagavond, donderdag en de eerste zaterdagochtend van de maand (van 9-12 uur). Vanaf 11 mei 2021 is de winkel ook weer op dinsdagavond van 18.30-20.00 uur geopend. Zie voor nadere informatie de website van de ROEC of volg de ROEC op Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden