Foto: Pixabay
Gemeente/ Politiek

Gemeente: ‘Alle opties nog open wat betreft komst windmolens’

Rijssen/ Holten - De gemeente heeft een eerste informatieavond gehouden rond de eventuële komst van windmolens. Die was, zoals van tevoren aangekondigd, informerend van aard. De inspraak volgt nu: op 18, 19 en 20 mei.

De organisatie daarvan is volgens de gemeente best een flinke uitdaging - online inspraak. "Maar we zorgen ervoor dat daar voor iedereen goed de ruimte voor zal zijn," zegt een woordvoerder van de gemeente. "Komende week maken we de opzet bekend en worden alle inwoners daarvoor uitgenodigd."

In tegenstelling tot andere gemeentes kiest Rijssen-Holten voor het zeer vroeg betrekken van inwoners bij deze opgave. Andere gemeentes doen dat pas als de eerste contouren voor locatiekeuze al zichtbaar zijn. "Wij doen dat al met álle locaties nog volledig open."

"Wat betreft alternatieven: de zoektocht daar naar juichen wij van harte toe en steunen wij. Hier komen we concreet op 18, 19 en 20 mei op terug," zegt de woordvoerder. "Overigens stoppen de mogelijkheden voor inspraak niet na 20 mei. We blijven volop in gesprek en kijken na deze eerste echte gespreksronde wat in de volgende stappen nodig is."

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden