<p>Vele Holtenaren zullen Oostenbrug en zijn vrouw nog kennen van de dierenartsenpraktijk waar zij met hun huisdier kwamen en die zij samen jarenlang draaiende hielden.</p>

Vele Holtenaren zullen Oostenbrug en zijn vrouw nog kennen van de dierenartsenpraktijk waar zij met hun huisdier kwamen en die zij samen jarenlang draaiende hielden.

(Foto:)

Echtpaar Oostenbrug 65 jaar samen

Het echtpaar Th. Oostenbrug en T. Oostenbrug -Bongelaar in Holten is op 8 mei 65 jaar getrouwd. Een mijlpaal die lang niet ieder echtpaar haalt. Een groot feest komt er eerst nog niet van door corona, maar dat komt later wel.

HOLTEN - De 92-jarige mannelijke helft van het echtpaar is geboren in Friesland. Zijn vijf jaar jongere vrouw komt oorspronkelijk uit Amsterdam. Ze wonen al sinds 1957 in onze regio. ‘’Dus je kunt wel zeggen dat we echte Holtenaren zijn geworden,’’ zegt mevrouw Oostenburg.

Dierenartsenpraktijk

Vele Holtenaren zullen Oostenbrug en zijn vrouw nog kennen van de dierenartsenpraktijk waar zij met hun huisdier kwamen en die zij samen jarenlang draaiende hielden. Mevrouw Oostenbrug vertelt: ‘’Toen mijn man met zijn praktijk begon, kon hij geen woning krijgen als hij niet getrouwd was. Hij had een vrouw als achterwacht nodig. Nu is dat heel anders, maar zo ging dat in die tijd, zonder mobieltjes of andere digitale apparatuur. Ik ben zelf van oorsprong verpleegkundige, maar toen we trouwden heb ik mijn werk opgezegd en ben ik mee gaan werken in de praktijk. Het is een leuke tijd geweest, wij hebben ons werk altijd met veel plezier gedaan. Het is inmiddels alweer zo’n dertig jaar geleden dat we zijn gestopt en de praktijk aan anderen hebben overgedaan.’’ De praktijk werkte ook zo’n twintig jaar nauw samen met dierenarts Wamelink.

‘We hebben ons werk altijd met veel plezier gedaan’

Veel thuis

Het hoogbejaarde echtpaar is nog goed gezond, maar de heer Oostenbrug moet zich wel in een rolstoel voortbewegen omdat hij een been moet missen. ‘’We kunnen er echter nog wel op uit, al zijn we natuurlijk wel beperkt in onze mobiliteit. Het is trouwens voor ons geen probleem om veel thuis te zijn, dat waren we eigenlijk altijd al gewend. Daarom ondervinden we ook niet zo heel veel problemen vanwege de beperkingen door corona. Veel thuis zijn is helemaal geen straf voor ons,’’ aldus mevrouw Oostenbrug, die zich dagelijks bezighoudt met de verzorging van haar man.

Kinderen

De Holtenaren kregen vier kinderen; twee zonen en twee dochters. Er zijn dertien klein- en vijf achterkleinkinderen. De familie woont lang niet allemaal in de buurt. Zo woont en werkt er een zoon in Zwitserland.

‘’Vanwege de beperkingen door corona en omdat iedereen nu eenmaal zijn eigen werk heeft, lukt het niet om op 8 mei, onze trouwdag, allemaal samen te komen. Dat was trouwens vroeger ook al lastig, omdat we vaak rondom onze trouwdag in Spanje zaten. We gingen daar twee keer per jaar naartoe. Maar als de coronacrisis weer voorbij is, kunnen we alsnog een feest houden en dan kan de familie hopelijk weer bij elkaar zijn.

We zullen het huwelijksjubileum op 8 mei dus in heel kleine kring vieren. Het grotere feest komt dan later wel een keer.’’

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden