Brussengroep: ‘een doe-praatclub voor jonge mantelzorgers’

Rijssen/ Holten - De brussengroep voor de gemeente Rijssen- Holten gaat 20 mei van start. 

Deze cursus is voor de brussen (8-12 jaar): dit zijn broers en zussen die een broer(tje) of zus(je) hebben met een beperking of ziekte zoals AD(H)D, een stoornis in het autisme spectrum, een lichamelijke ziekte of psychische problemen. In de groep kan men het op een losse manier over de situatie thuis hebben. 

Opgroeien in een gezin waar een broer/zus een beperking of klachten heeft, is niet altijd even makkelijk. Soms kan het kind het gevoel hebben minder aandacht te krijgen van de ouder(s) of kan het kind last hebben van het gedrag van de ander. Het kan ook zijn dat de kinderen vervelende reacties krijgen vanuit de omgeving. 

In de Brussengroep krijgen de kinderen de kans om hun ervaringen met anderen te delen en krijgen ze tips over het omgaan met de situatie thuis. In de cursus komen spelenderwijs verschillende onderwerpen aanbod, psycho-educatie; wat is ADHD of ASS of andere beperking, wat zijn de leuke en minder leuke kanten van je broer/zus en hoe geef ik mijn eigen grenzen aan en kom ik voor mijzelf op. 

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur en zal van start gaan op 20 mei van 15.45 tot 17.15 uur. Voor de ouders is er een ouderavond gepland. Na aanmelding vindt er nog een gesprek plaats om nader kennis te maken. De Brussengroep is een samenwerking tussen stichting Evenmens en Impluz.

Informatie en aanmelden

Kinderen kunnen zich aanmelden tot 11 mei. Aanmelden en/of informatie: 

Helma Boorsma van Stichting Evenmens; telefoon 0548-638830 of mail: hboorsma@evenmens.nl 

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden