www.evplan.nl

Hoe zit het met elektrisch rijden in Rijssen-Holten?

Rijssen-Holten - Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Rijssen-Holten? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor).

Elektrische auto’s in Rijssen-Holten

In Rijssen-Holten staan 19762 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 266 (1,35%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 203 (1,03%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Rijssen-Holten wordt dus 2,37% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpunten in Rijssen-Holten

In de gemeente Rijssen-Holten zijn er zijn er in totaal 124 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

Er zijn 28 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 96 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé-terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Rijssen-Holten.

Steeds meer elektrische voertuigen

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,26%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Rijssen-Holten zijn. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Rijssen-Holten overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. 

Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Rijssen-Holten.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden