<p>Het team van De Markies in Rijssen is klaar voor de aangekondigde versoepelingen.</p>

Het team van De Markies in Rijssen is klaar voor de aangekondigde versoepelingen.

(Foto: De Markies )
In de krant

We kunnen weer op het terras zitten

De horeca mag weer beperkt open. Publiek mag tussen 12.00 en 18.00 uur weer lekker op het terras zitten. Maar er zijn wel voorwaarden. Rijssen-Holtens Nieuwsblad peilde de mening van twee horeca-ondernemers in onze regio.

RIJSSEN/ HOLTEN - De regering heeft met ingang van vandaag versoepelingen in het coronabeleid aangekondigd. Op een horecaterras mogen maximaal vijftig mensen zitten en het aantal personen aan een tafel is beperkt tot twee. Als het gaat om mensen uit hetzelfde huishouden, mogen er meer mensen aan een tafel. Bovendien geldt de anderhalve meter maatregel, ook op het terras. De horeca is blij met de versoepelingen.

‘Goede eerste stap’

‘’Natuurlijk zouden we langer open willen en weer volledig open willen gaan, maar dat zit er eerst nog niet in en dit is een goede eerste stap,’’ zegt Chantal Bolscher van Grand Café De Biester annex ijssalon bij het NS station in Holten. ‘’Alle beetjes helpen.’’ Chantal heeft een genuanceerd standpunt.

‘Je moet blij zijn met wat nu weer mogelijk is’

‘’Je kunt wel op alles kritiek hebben, maar je moet blij zijn met wat nu weer mogelijk is. We moeten de balans vinden tussen de zorg om de vele mensen die ziek worden door corona, en de belangen van de horeca. De ziekenhuizen liggen vol met coronapatiënten en ik snap best dat er zorgen zijn om mensen die het niet zo nauw nemen met de regels en massaal het park ingaan. Maar ik denk dat de horeca prima in staat is om op het terras goed te reguleren. Ik denk dat de aangekondigde versoepelingen wel ruimte bieden. Ik verwacht op de middagen meer publiek. Onze gasten zijn in het algemeen wat ouder, mensen die graag fietsen en dan bij de Biester een kop koffie komen drinken. Dat kan dus weer in de middaguren. Het feit dat wij ook een ijssalon hebben, die gewoon geopend is, scheelt natuurlijk ook.’’

Positief

Ook Manoah en Jeanet van het sfeervolle De Markies in het hart van Rijssen zijn blij met de aangekondigde verruimingen. ‘’We beschikken over een groot terras en ons hele team popelt natuurlijk om weer helemaal open te gaan. De nu aangekondigde maatregelen zijn een eerste stap in de goede richting en we hopen uiteraard dat we in mei verder open mogen. Natuurlijk was het mooi geweest als we ook ‘s avonds weer open zouden kunnen, maar daar moeten we nog even op wachten.

Je kunt wel steeds beren op de weg zien, maar we blijven positief gestemd. Een goed teken is in elk geval al dat het aantal reserveringen op dit moment binnenstroomt. Als het een beetje meezit, zitten we het eerste weekend van mei helemaal vol. We worden op dit moment platgebeld, iedereen wil natuurlijk weer gezellig op het terras zitten, dat horen we van onze gasten ook. Nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt, maar daar hebben we geen invloed op.’’

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden