Foto: Natuurmuseum Holterberg

Koninklijke onderscheiding voor Anton van Beek

Holten - Anton van Beek gaat maandag 26 april voor zijn laatste werkdag naar het Natuurdiorama Holterberg. Bijna 20 jaar was hij er de beheerder en zette hij zich met volle overtuiging en enthousiasme in. Hij zorgde er voor dat het Natuurdiorama een van de meest geliefde toeristische attracties werd in onze regio en betoonde zich als dé ambassadeur van het museum.

Ook buiten de reguliere werktijden was hij bezig voor het museum. De realisatie van het Bos van Daantje Das, ontwikkeling van innovaties als een vijver en een observatieplek, bosonderhoud, onderhoudswerkzaamheden aan het museumpand, dit zijn slechts enkele van de taken die hij als vrijwilliger ondernam voor het museum.

Daarnaast is hij vanaf 2016 actief voor IVN Natuureducatie, waarbij hij zorgt voor de nestkasten van uilen, wandelingen organiseert en actief is bij de monitoring van reptielen op de Sallandse Heuvelrug. Van 2003 tot 2020 was Anton van Beek actief voor de Stichting Duurzaam Holten, o.a. als begeleider voor Heidewerk Scholieren Holten en bij projecten als de Dag van de Duurzaamheid.

Voor zijn talrijke verdiensten wordt Anton van Beek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Arco Hofland overhandigt hem de daarbij horende versierselen tijdens een kleinschalige, en in verband met de coronamaatregelen, besloten bijeenkomst op maandag 26 april om 17.00 uur in Holten.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden