<p>Ingrid Schulting: &#39;&#39;Alternatief gekozen voor Koningslied.&#39;&#39;</p>

Ingrid Schulting: ''Alternatief gekozen voor Koningslied.''

(Foto: Ingrid Schulting)
In de krant

Lekker bewegen tijdens Koningsspelen

Op vrijdag 23 april worden in het hele land de Koningsspelen gehouden ter gelegenheid van Koningsdag. Ook de meeste basisscholen in Rijssen en Holten doen mee aan het sportieve Oranjefeest.

RIJSSEN - HOLTEN - Beweegcoach Ingrid Schulting van ViaVie Welzijn. is de kartrekker voor het programma, dat in het teken staat van lekker bewegen. “Het plezier in sport en bewegen staat deze dag voorop. Er is vrijdag een uitgebreid aanbod van sport- en beweegactiviteiten, uiteenlopend van atletiek tot voetbal en van bootcamp tot hockey,’’ licht Ingrid toe.

Platform

Voor haar persoonlijk is de organisatie van de Koningsspelen één van haar eerste grote ‘’wapenfeiten’’ sinds ze op 4 januari dit jaar in dienst kwam. De Koningsspelen worden gehouden in opdracht van de gemeente Rijssen - Holten en zijn een voortvloeisel uit het lokaal Sportakkoord.

‘Het plezier in sport en bewegen staat deze dag voorop’

‘’In verband met de beperkingen die golden door corona gingen de Koningsspelen vorig jaar helemaal niet door maar dit jaar wilden we toch graag iets doen, ook al is het programma aangepast in verband met de coronameetregelen. Met de Koningsspelen willen we lokale sportverenigingen een platform bieden om zich te presenteren. Een aantal verenigingen kon jammer genoeg niet meedoen omdat er niet voldoende vrijwilligers waren of omdat men toch nog voorzichtig is in verband met corona, maar een groot aantal clubs zag wel mogelijkheden.’’

Opzet

De opzet van de Koningsspelen 2021 is dat in Rijssen verenigingen naar de scholen komen om daar clinics te verzorgen, terwijl in Holten juist het omgekeerde gebeurt en de scholen naar de sportparken gaan. Ingrid: ‘’Dat laatste heeft te maken me het feit dat er in Holten minder scholen zijn.’’

Het beweegprogramma op Koningsdag past in het landelijke Koningsdagthema thema Zij aan zij en is bedoeld voor de bovenbouw (groepen 7 en 8. Voor activiteiten de onderbouw zijn de scholen zelf verantwoordelijk. Bijna alle basisscholen doen aan het programma mee. Ingrid: ‘’Het gaat in totaal om bijna drieduizend leerlingen. Alle scholen krijgen een cadeau dat in het teken staat van beweging. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een springkussen of een stormbaan.’’ De Koningsspelen worden op 23 april om 09.00 uur officieel geopend voor het gemeentehuis van Rijssen - Holten. Een aantal leerlingen van de Johan Frisoschool zal hier een dans uitvoeren, uiteraard passend in het thema Zij aan zij. Ook wethouder Bert Tijhof is bij de opening aanwezig. Vanwege de commotie die is ontstaan rondom het Koninglied wordt er afgezien van dit liedje maar is er gekozen voor een geschikt en passend alternatief. Naast het fysieke aanbod op 23 april kunnen scholen ook digitaal meedoen aan een aantal activiteiten op een online beweegprogramma, te volgen op:

www.koningsspelen.nl

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden