Foto:

Jongerenactiviteiten Koningsdag op Het Lageveld

Vooral de jeugd, van 12 jaar en ouder, heeft het soms zwaar te verduren met alle coronamaatregelen. En ook de komende Koningsdag zitten grote festivals of bruisende braderieën waar men de verjaardag van de Koning samen kan vieren er niet in. Daarom houden de jongerenwerkers van ZorgSaam Twenterand, Stichting De Welle en Avedan Welzijn een middag bomvol activiteiten op recreatiegebied Het Lageveld voor alle jongeren uit de regio Wierden.

In de afgelopen jaren merkten de jongerenwerkers dat jongeren uit de hele regio naar Het Lageveld trekken zodra het mooi weer wordt. Naast een heleboel gezelligheid, brengt het samenkomen van zoveel jongeren ook wel eens wat spanningen en rommel met zich mee. Hierop hebben de jongerenwerkers samen met de gemeente Wierden en de medewerkers van Het Lageveld besloten om ‘s zomers actief te gaan samenwerken. Zo komen de jongerenwerkers regelmatig een praatje maken met de jeugd tijdens de zonnige dagen, zullen we diverse activiteiten organiseren in het zomerseizoen en gaan we ons inzetten om samen met de jongeren Het Lageveld veilig en schoon te houden.

De kick-off van de samenwerking is dit jaar op Koningsdag. Tussen 13:00 en 17:00 uur staat men klaar met allerlei activiteiten. Wie wordt de Twister Koningin, wie is de meest Propere Prins en wie wordt Majesteit-Mikado? Of ga jij er met de winst vandoor bij één van de andere activiteiten? Natuurlijk zijn er koninklijke prijzen in de wacht te slepen!

Koninklijke mondkap

Uiteraard nemen de jongerenwerkers alle coronamaatregelen in acht. Ze zorgen voor desinfecterende gel en regelen dat iedereen voldoende afstand kan houden. Vergeet niet je meest koninklijke mondkapje mee te nemen, wie weet scoor je hier nog extra punten mee.

Jongeren worden ook opgeroepen om zelf toffe ideeën te bedenken voor een activiteit op Het Lageveld. Die kunnen ze laten weten aan een jongerenwerker uit hun woonplaats, aan de jongerenwerkers die ze zien lopen op Het Lageveld of ze kunnen de beheerders van het recreatiegebied aanspreken. Een mailtje sturen naar ZorgSaam Twenterand, Stichting De Welle of Avedan kan natuurlijk ook. De welzijnsorganisaties gaan dan, samen met de jongeren, kijken wat ze op touw kunnen zetten.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden