<p>Vrijwilligers beladen vrachtauto.</p>

Vrijwilligers beladen vrachtauto.

(Foto: eigen foto ROEC)

ROEC verstuurt hulpgoederen

De Rijssense Oost Europa Commissie heeft woensdag 14 april haar eerste transport in 2021 met hulpgoederen uit laten voeren naar bestemmingen in het oosten van Hongarije. De vrachtwagen is met hulp van vrijwilligers geladen met, onder andere verpleeghuisbedden, huishoudelijke artikelen, meubilair en kleding.

Ook is er een hoeveelheid houdbaar voedsel meegegeven. In totaal is 90 ton hulpgoederen geleverd. De goederen komen ten goede aan vier instellingen in het oosten van Hongarije. Die instellingen verzorgen de distributie van de hulpgoederen. De ROEC onderhoudt met diverse instellingen in Hongarije, Roemenië, Slowakije en Oekraïne relaties voor hulp aan de minder bedeelde bevolking en instellingen

De weggebrachte goederen zijn afkomstig van particulieren, bedrijven en instellingen. Particulieren kunnen hun goederen wekelijks inbrengen op maandagavond, dinsdag en donderdag aan het adres Bleekstraat 29B. Hier is ook een winkel gevestigd. De winkel is geopend op maandagavond, dinsdag, donderdag en de eerste zaterdagochtend van de maand (van 9-12 uur). Voor bezoek aan de winkel kan een telefonische afspraak worden gemaakt via telefoon 06-53845550.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden