Sport

Fietsvierdaagse Markelo 15-18 juni van start

Markelo - Stichting Wielersport Markelo (SWM) wil van 15 tot en met 18 juni de Fietsvierdaagse Markelo gaan houden. De stichting heeft in de wijde omtrek een mooie naam opgebouwd met de fietsvierdaagse die jaarlijks gehouden wordt. De fietsroutes leiden de deelnemers door het heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met twee sterren gewaardeerd.

Covid 19 zorgt uiteraard ook voor onzekerheid voor het wel of niet doorgaan van dit evenement. Echter, de organisatie van SWM is van mening dat dit evenement door kan gaan.

Er zijn drie scenario’s uitgewerkt die afhankelijk van het op dat moment geldende coronabeleid wordt ingezet.

Scenario 1: Dit scenario gaat uit van vier dagen bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving. Afstanden 30, 45 en 60 km. Start bij restaurant de Kroon met onderweg twee controleposten. Dagelijks na afloop een gezellige afsluiting met muziek.

Scenario 2: Het tweede scenario is een vierdaagse met een duidelijke routebeschrijving. Start bij infocentrum Markelo met waarschijnlijk start deelnemers in tijdsblokken. Mogelijkheid voor koffie to go bij de start en onderweg tijdens de route.

Scenario 3: Dit laatste scenario, uitgaande van het huidige coronabeleid, stellen we vier verschillende routes beschikbaar zodat iedereen op eigen gelegenheid kan fietsen in de week van de fietsvierdaagse. Routes zijn verkrijgbaar bij het infocentrum. Geen georganiseerde stops onderweg.

Deelnemers moeten zich aanmelden via de website van Stichting Wielersport Markelo en kunnen gebruik maken van de overnachtingsmogelijkheden in en rondom Markelo. Overige informatie is te vinden op de website: www.wielersportmarkelo.nl

Jaarlijkse wielerronde en MTB-toertocht

Helaas is de organisatie genoodzaakt de jaarlijkse wielerronde af te gelasten. Daarentegen wil de SWM samen met Toerclub Markelo een MTB-evenement houden zodra het coronabeleid daar de mogelijkheid toe geeft. Zo goed als alle MTB-evenementen zijn het afgelopen halfjaar afgelast.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden