Foto:

Ter Steege Bouw Vastgoed op Trede 2 van Prestatieladder Socialer Ondernemen

Rijssen - Sinds 2017 is Ter Steege Bouw Vastgoed gecertificeerd met het Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) keurmerk. Vanaf 1 januari staat Ter Steege op trede 2. 

Dit jaar is het bedrijf gestegen op de ladder naar trede 2. Dat komt omdat het aandeel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Ter Steege groter is geworden. Daarnaast hebben zij dit keer voor het eerst ook de inkoop meegenomen in de certificering. Zodra Ter Steege inkoopt bij bedrijven die ook PSO-gecertificeerd zijn, levert dat een bijdrage op voor de Prestatieladder.

Inclusief ondernemen staat hoog in het vaandel binnen Ter Steege Bouw Vastgoed. Ter Steege heeft extra aandacht voor het aannemen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit uit zich in leerlingen op de bouwplaatsen, mensen die meer moeite hebben om mee te komen in de reguliere arbeidsmarkt en mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Jezelf kunnen zijn

Deze mensen zijn te vinden bij alle werkmaatschappijen – waaronder bij Wildvank Gevelspecialisten. Sinds 2019 werkt Dennis bij Wildvank Gevelspecialisten. Hij zocht naar een baan in de bouw, waar hij zichzelf kan en mag zijn. Na zo’n twee jaar zit Dennis nog altijd op z’n plek bij Wildvank: ruimte om te leren en goede begeleiding van zijn collega’s.

Dennis is via uitzendbureau Koers Oost aangenomen. Het gevelvak was hem onbekend, maar na twee jaar heeft hij veel geleerd. Het vak past bij hem. Hij vertelt: “Het mooie van dit werk is dat je resultaat van je werk ziet. Je ziet hoe het ervoor staat als je begint, en je ziet een mooie schone gevel als je weggaat.”

Trots

Dennis wordt begeleid door leermeester en voorman Tinus Smit. “Ik heb meerdere jongens onder mijn hoede gehad en wat ik het belangrijkst vind om mee te geven, is dat we trots mogen zijn op ons werk. Het begeleiden van jongeren is het mooist als ze er zelf ook voor de volle 100 procent voor willen gaan. Dat is zo bij Dennis. Dennis vindt dit werk prachtig om te doen, en dan is het voor mij ook mooi om energie in zijn ontwikkeling te steken.”

Tinus legt uit waarom zij investeren in mensen met afstand tot de arbeidsmarkt: “Er zijn maar weinig tieners die kiezen voor een opleiding in de bouw. Metselaars en voegers zijn er helemaal weinig. We hebben daarom gekozen om via een andere weg mensen te zoeken. En dat levert hele mooie dingen op. Met de juiste begeleiding maken ze grote stappen en gaan ze vol voor hun werk.”

Over PSO

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO maakt zichtbaar welke organisaties zich sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt en daarmee een inclusieve werkgever is. Bianca Hofmeijer van Extend heeft Ter Steege uitstekend begeleid bij het proces.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden