Collectanten gezocht voor collecte Kinderhulp

Rijssen - Van 19 tot en met 24 april is het de landelijke collecteweek van Nationaal Fonds Kinderhulp. Na een jaar waarin collectanten de straat niet op konden, hoopt men dit jaar wél langs de deuren te kunnen gaan. Allemaal met 1 doel: een volle collectebus. Want in ons land groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede. En dat aantal groeit.

Kinderhulp is er voor de ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. Deze kinderen maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Toch mee kunnen komen met school dankzij een laptop, een Sinterklaascadeautje, een zorgeloos dagje uit, of een goed paar passende schoenen. Dingen die heel vanzelfsprekend lijken, maar dat niet zijn wanneer je opgroeit in armoede.

Hoe meer collectanten, hoe hoger de collecteopbrengst, hoe meer kinderen men kan helpen met elkaar. Een avond collecteren kost slechts een uur of 2 en de inhoud van de collectebus is al snel goed voor: een mooie pakjesavond voor drie kinderen, een fijne jas, een zorgeloos dagje uit inclusief openbaar vervoer of een bijdrage voor een eigen (tweedehands) fiets.

Met een collectebus op pad gaan is (behalve in een lockdownperiode) goed mogelijk: voldoende afstand houden aan de deur is prima te realiseren. Maar als men iets geleerd heeft van het afgelopen jaar is het dat collecteren ook op andere manieren kan. Kaartjes verspreiden bijvoorbeeld of een digitale collectebus aanmaken. En natuurlijk is combineren ook mogelijk! Iedere gevulde collectebus, in welke vorm ook, is enorm welkom.

Ga voor meer informatie over Kinderhulp en de collecte naar www.kinderhulp.nl

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden