Foto: Unknown

Leerlingen Reggesteyn halen geld op voor Prinses Máxima Centrum

Rijssen - Vera Markvoort, Lisanne den Hertog en Kim Sanderman hebben maar liefst 920 specupaaseieren van Bakkerij Tijink verkocht. De opbrengst, 2.250 euro, werd geschonken aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Start je eigen ‘bedrijfje’ en zorg ervoor dat een groot deel van de opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. Dat was de opdracht bij het vak Economie. Volgens CSG Reggesteyn is het een leerzame en nuttige manier om ervaring op te doen in de praktijk. Met deze opdracht gingen de meiden Vera Markvoort, Lisanne den Hertog en Kim Sanderman direct aan de slag. De 3-vwo leerlingen zochten elkaar op en kwamen al snel op een interessant idee.

Het moest iets zijn wat een beetje past bij de tijd van het jaar, wat leuk is om te verkopen en wat ook nog eens lekker is. Oftewel op naar de warme bakker. Ze zochten contact met bakkerij Tijink uit Rijssen om hun plannen mee te bespreken. Sinds jaar en dag worden daar in de maand december de zogenaamde Riessense hartjes gemaakt. Een heerlijke lekkernij voor bij de koffie. Sinds enkele jaren is daar rondom Pasen een variant bij gekomen. Zelf noemen ze het een ‘Specupaasei’. Het is namelijk een grote platte speculaaskoek in de vorm van een ei met glazuur en bakkersroom.

Inmiddels hadden de meiden een heel goed doel voor de opbrengst gevonden, Het Prinses Máxima Centrum. Bakkerij Tijink was direct enthousiast over de plannen en na wat onderhandelen over de in- en verkoopprijs was de ‘deal’ snel gemaakt. Het nieuwe bedrijfje ‘Lekker ei’ was een feit. Vol enthousiasme gingen ze bezig met verkopen. Bedrijven werden benaderd, de social media werd ingeschakeld en de hele familie/vrienden en kennissenkring werd opgetrommeld voor het goede doel. Uiteindelijk verkochten ze met elkaar liefst 920 specupaaseieren goed voor een opbrengst van liefst €2.250 euro.

Hoe mooi is het dan dat je een uitnodiging krijgt om de cheque zelf uit te kunnen reiken. Afgelopen donderdag was het zover en werden de meiden hartelijk ontvangen. Renske Fernandes van het Prinses Máxima centrum: in deze moeilijke tijd worden er door de omstandigheden maar weinig goede doelen acties worden gehouden, het is geweldig wat jullie voor ons hebben gedaan. En als verrassing hadden de meiden nog wat meegenomen: tien dozen met heerlijk specupaaseieren van de warme bakker oet Riessen!

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden