Gemeente/ Politiek

Winkels en horeca betalen geen vergoeding voor grondgebruik

Rijssen/ Holten - De gemeente gaat over het jaar 2021 geen recognities in rekening brengen bij personen en bedrijven die een voorziening op gemeentegrond hebben. Voor veel winkeliers en ondernemers in de horeca is het op dit moment vooral een kwestie van overleven. De gemeente vindt het daarom niet juist om deze groep extra te belasten.

Het gaat in de meeste gevallen om een vergoeding van 50 euro, die in rekening wordt gebracht vanwege het eigendomsrecht. Dit om te voorkomen dat de gemeente het eigendom van de gronden kwijtraakt door verjaring. Afgelopen december werd al besloten om ook over 2020 geen recognities te vragen.

Een groot deel van de vergoeding wordt in rekening gebracht voor luifels van winkelpanden en het gebruik van horecaterrassen. De gemeente vindt het belangrijk om winkels en horeca te behouden voor het aantrekkelijk houden van de centra van de woonkernen en voor het plaatselijke ondernemersklimaat.

Voor de verjaring maakt het niets uit wanneer er over een kleine periode van 2 jaar geen vergoeding wordt gevraagd voor het gebruik van de gronden. De gemiste inkomsten van 4000 euro worden nu uit de coronareserve gehaald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden