<p>Voorzitter Harry Ebrecht op de feestweide aan de Lambooysweg. (Foto: Sandra Herbig)</p>

Voorzitter Harry Ebrecht op de feestweide aan de Lambooysweg. (Foto: Sandra Herbig)

(Foto: Sandra Herbig)
In de krant

‘Iedereen wil zo graag weer een feest’

De jaarlijkse tentfeesten in en om Holten zijn altijd een ware happening. Elke buurtschap heeft z’n vaste trouw bezochte evenementen en activiteiten op de kalender waar iedere buurtgenoot naar toe leeft. Tenminste, zo was het altijd. Vorig jaar was dit door corona totaal anders. Vanaf maart 2020 kwamen veel festiviteiten stil te liggen. Hoe gaat dat er dit jaar uitzien?

De komende weken gaan we de Holtense buurtverenigingen langs om te informeren. Deze tentfeestserie begint in de Beuseberg bij voorzitter Harry Ebrecht.

Het afgelopen jaar was het rustig in de Beuseberg. Geen gezellig Beusebergs paasvuur en geen Voorjaarsfeest met volle tent. Zoveel mensen dicht op elkaar, dat mocht volgens de coronamaatregelen niet. Wel mochten de fiets-, brommer- en motortoertocht en de viswedstrijd bij het Vletgoor als buitenactiviteit doorgaan. Harry: “In september is nog geprobeerd een anderhalve meterfeest te houden met barbecue, maar helaas kon ook dit geen doorgang vinden destijds.” Inmiddels zitten we al in de derde maand van 2021 maar corona heeft de Beuseberg nog niet verlaten. Bij Gert van Eertjes was het afgelopen oudejaarsmiddag verbazingwekkend stil op z’n erf. De jaarlijks goed bezochte jaarvergadering en nieuwjaarsreceptie bij de Poppe op de tweede zondag in januari kon geen doorgang vinden. Ook het carnaval, waar de Beuseberg ieder jaar aan deelneemt met een wagen en een grote loopgroep, is in februari bijna geruisloos aan ze voorbijgegaan. De Toneelgroep Beuseberg heeft de geplande toneelvoorstellingen al opgeschort naar maart 2022. En het paasvuur gaat net als in de meeste andere gemeenten dit jaar niet door, op dringend advies van de Veiligheidsregio en de GGD Twente. Maar hoe moet dat dan straks in juni, waar aan de Lambooysweg altijd het Voorjaarsfeest gehouden wordt? Waar voor ‘t laatst in 2019 een Schutterskoning werd gehuldigd en er een heuse zitmaaiertrek werd gehouden. En niet te vergeten de revue op vrijdags, Beuseberg in Beweging en veel optredens op de zaterdag en de brunch met ‘lange nazit’ op zondag. Kunnen deze activiteiten dit jaar wel doorgang vinden of wordt het wederom zoeken naar alternatieven? Binnenkort hebben de Beusebergse hoofdbestuursleden hun eerste vergadering van dit jaar. Via Teams, want bij mekaar zitten vergaderen, dat mag nu nog niet. En in hoeverre kunnen er nu al activiteiten gepland worden in dit corona-stadium? Harry: “We houden de actualiteiten nauwlettend in de gaten. Het programma van vorig jaar staat nog. Wanneer de maatregelen worden versoepeld, spelen we onmiddellijk in op de mogelijkheden en gaan we ervoor.” Een volle feesttent lijkt voorlopig nog niet mogelijk, maar wat dan wel? Harry sluit af: “Iedereen wil gewoon zo graag weer een feest waar je mekaar kunt treffen. Coronaproof, uiteraard. Al staan er maar een paar statafels in een weiland met wat muziek en een paar kratjes bier. We bedenken wel wat.”

Sandra Herbig-Krikkink
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden