Foto: Pixabay

Hulpfonds steunt getroffen ondernemers in gemeente

RIJSSEN - HOLTEN - Binnen de gemeente Rijssen-Holten is een speciaal fonds opgericht om ondernemers te steunen die financieel zwaar worden getroffen door de coronacrisis. Het initiatief is afkomstig van Reggeborgh. De aanvragen lbij Stichting Ondernemersfonds Rijssen - Holten open via de gemeente. Dat veel ondernemers in de problemen zijn geraakt, is inmiddels meer dan duideliijk. Zo zit de horeca al maandenlang goeddeels op slot en datzelfde geldt ook voor diverse andere branches zoals onder meer boekwinkels, kleding- of schoenenzaken. Het einde van de crisis is voorlopig nog niet in zicht en veel ondernemers staat het water aan de lippen. Dat is ook in de gemeente Rijssen - Holten het geval. Afgezien van het feit dat niet iedereen overheidssteun krijgt, is deze hulp ook niet altijd toereikend om uit de moeilijkheden te komen.

Warm hart

Reggeborgh is begaan met de getroffen ondernemers en heeft besloten er iets aan te doen. ‘’Als Reggeborgh dragen wij de lokale middenstand in de gemeente Rijssen-Holten een warm hart toe, ‘’laat Reggeborgh in een reactie desgevraagd weten. ‘’Daarom hebben wij contact gezocht met de gemeente Rijssen-Holten met als doel een fonds op te richten voor lokale ondernemers, die door de aanhoudende coronaproblematiek in financiële problemen zijn geraakt.’’

Verzoek

Ondernemers die in aanmerking willen komen voor een ondersteuning door de kersverse stichting moeten hiervoor niet bij Reggeborgh zelf zijn maar kunnen een verzoek indienen bij de gemeente Rijssen-Holten. De aanvragen en de afwikkeling daarvan geschieden namelijk door tussenkomst van de gemeente. Ondernemers hoeven niet bang te zijn dat hun aanvraag ergens onderop een stapel in een la belandt. Ontvangen aanvragen worden meestal binnen een week afgehandeld, laat Reggeborgh weten. Stichting Ondernemersfonds Rijssen-Holten kent, indien de aanvraag wordt goedgekeurd, een bijdrage toe tot een maximum van € 10.000 per ondernemer. Reggeborgh zal dit fonds besturen en financieel ondersteunen, maar hoopt dat ook andere ondernemers hieraan financieel willen bijdragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden