<p>Eigenaren Gerrit en Dianne Blankena verwachten over een aantal weken hun eerste gasten op Sploder Stea te kunnen verwelkomen.&nbsp;</p>

Eigenaren Gerrit en Dianne Blankena verwachten over een aantal weken hun eerste gasten op Sploder Stea te kunnen verwelkomen. 

(Foto: Sandra Herbig)

‘Optimaal genieten voor toeristen’

Toeristen kunnen vanaf Pasen voor een of meerdere overnachtingen hun camper plaatsen aan de Helhuizerweg 46 in Holten bij camperplaats Sploder Stea.

Door Sandra Herbig

Espelo - Op het erf van de familie Blankena is in een weiland naast hun boerderij eind vorig jaar de start gemaakt met de aanleg van 25 camperplekken. Een verbouwde schuur gaat dienst doen als sanitairgebouw met toiletten, douches en wasbakken, waar tevens een aparte invalidenruimte gecreëerd is. Ook komt er een gedeelte waar de gasten informatie kunnen vinden over wat er in de buurt te doen is en is er op het gehele terrein een goede wifi-verbinding.

Eigenaren Gerrit en Dianne Blankena zijn momenteel nog druk bezig met alle voorbereidingen, maar verwachten over een aantal weken hun eerste gasten op Sploder Stea te kunnen verwelkomen. Hun zoon Sander (18) ondersteunt hen vanaf het begin van het project met werkzaamheden op het terrein. Op de nu nog lege buitenplaats staan her en der al wat struiken en jonge aanplant en zijn contouren zichtbaar van wat straks lage natuurlijke wallen worden als omheining van het terrein.

Het echtpaar liep al een aantal jaren met het idee om een vorm van verblijfsrecreatie naast hun boerderij te starten. Ook met het oog op de toekomst van hun boerenbedrijf waar Sander mee verder zou kunnen. Na groen licht vanuit de gemeente, is gestart met Sploder Stea.

De ligging van de camperplaats van de familie Blankena is voor toeristen zeer gunstig voor zowel dagtripjes naar elders, als praktische zaken zoals boodschappen doen. Gerrit: “We zijn vanuit het zuiden en westen makkelijk te bereiken vanaf de A1 en de N332 en vanuit noordelijke kant via de N35. Er liggen hier verschillende dorpen in de buurt zoals Nieuw-Heeten, Heeten en Holten. En ook de grotere steden zoals Deventer, Zutphen en Zwolle zijn vanuit hier goed te doen.” Dianne vult hem aan: “We zitten hier praktisch op de grens van Twente en Salland. Een fantastische uitvalsbasis dus voor toeristen die optimaal willen genieten van al het moois dat Overijssel biedt.” Hun campergasten zijn straks welkom met zowel hun fietsen als hun viervoeter. Voor hen zal de omgeving uitnodigen om te wandelen over het lokale Hekk’n Pad, fietsen over de Holterberg of gewoon met een boekje naast de camper te genieten van het fraaie uitzicht over weilanden met in de verte een bosrand, waar zich vaak reeën en hazen laten zien.

‘Kamperen bij de boer’ houdt voor Gerrit in dat hij naast de camperplaats zijn boerenbedrijf erbij aanhoudt. Werkzaamheden zoals koeien melken en gras inkuilen gebeuren dus straks wellicht onder het oog van geïnteresseerde vakantiegangers.

“Ik vertel de gasten graag over het leven op een boerderij. Soms hebben mensen een vertekend beeld van hoe het er allemaal aan toe gaat. Nu kan ik ze laten zien dat ik als boer goed met mijn dieren omga en wij ons hier met hart en ziel inzetten voor ons melkveebedrijf.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden