De Kinderklimaattop? Meld je aan! | Rijssen-Holtens Nieuwsblad

De Kinderklimaattop? Meld je aan!

Markelo - Elk jaar maken wereldleiders nieuwe afspraken om het klimaat te redden. Er is echter geen tijd te verliezen! Hoog tijd dus om kinderen in heel Nederland hulp te vragen. Het gaat immers om hun toekomst! Wat vinden zij belangrijk? Daarom stellen kinderen tijdens de Nationale Kinderklimaattop hun eigen én allereerste nationale Kinderklimaatakkoord op!

Op 15 april vindt de Kinderklimaattop in Velsen plaats. In de raadszaal wordt een studio ingericht zodat alle groepen 7 en 8 in Nederland live mee kunnen kijken en deel kunnen nemen. Tijdens deze top wordt in de raadszaal van gemeente Velsen door afgevaardigden (mits corona het toelaat) van een tiental klassen de definitieve afspraken voor het Kinderklimaatakkoord vastgelegd. Belangrijke maatschappelijke partners krijgen gelegenheid om kinderen vragen te stellen. GroenLinks vindt het prachtig als onze groene gemeente een afvaardiging kan sturen naar de Kinderklimaattop.

Wil jij met jouw school een bijdrage leveren aan het Kinderklimaatakkoord? Dat kan! Meld je school aan via carla.lodder@klimaatverbond.nl of via williamsanchez@hofvantwente.nl. GroenLinks Hof van Twente biedt samen met een aantal andere partijen graag ondersteuning aan bij het voorbereiden van de Kinderklimaattop. Meer informatie is ook te vinden op: https://www.groenevoetstappen.nl/kinderklimaattop.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden