Coronamaatregelen tijdens Tweede Kamerverkiezingen | Rijssen-Holtens Nieuwsblad

Coronamaatregelen tijdens Tweede Kamerverkiezingen

Rijssen/ Holten - Op woensdag 17 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ook kunnen mensen al op maandag 15 of dinsdag 16 maart hun stem uitbrengen. Om te kunnen stemmen krijgt u post.

Stempas en gezondheidscheck

PostNL bezorgt uw stempas in de week van maandag 22 tot en met zaterdag 27 februari. Bij uw stempas vindt u ook een gezondheidscheck. Deze vult u pas in op de dag dat u gaat stemmen. Dit is een extra coronamaatregel. Bent u 70 jaar of ouder? Dan ontvangt u een stempluspas en een briefstembiljet.

Stempluspas en briefstembiljet voor 70-plussers

De stempluspas wordt uiterlijk woensdag 3 maart bij u bezorgd. Er komt ook nog een tweede envelop met onder andere uw briefstembiljet en een antwoordenvelop. Deze wordt bij u bezorgd tussen vrijdag 26 februari en donderdag 11 maart. U hoeft dus niet naar een stembureau om uw stem uit te brengen.
Dit is een extra coronamaatregel, maar stemmen per brief is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om zelf te stemmen op het stembureau of iemand anders voor u te laten stemmen (via een volmacht).

Kandidatenlijst

De envelop met daarin de kandidatenlijst wordt ook bezorgd door PostNL. Uiterlijk zaterdag 13 maart ligt deze envelop in uw brievenbus.

Meer weten?

In de post die u ontvangt over het briefstemmen staat hoe het werkt. Ook informeren wij u hierover via het gemeentenieuws en onze website. Lees meer op www.rijssen-holten.nl/verkiezingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden