Gemeente biedt slachtoffers toeslagenaffaire hulp | Rijssen-Holtens Nieuwsblad
Gemeente/ Politiek

Gemeente biedt slachtoffers toeslagenaffaire hulp

Rijssen/ Holten - Wethouder Bert Tijhof roept slachtoffers van de toeslagenaffaire op de kinderopvang zich te melden wanneer ze hulp nodig hebben. Het Rijk zorgt voor compensatie, maar ook de gemeente kan hulp bieden. Aanmelden hiervoor is mogelijk tot januari 2024.

“Inmiddels hebben 25 mensen zich gemeld voor hulp,” zegt Tijhof. “Maar wie zich nog niet heeft gemeld en toch hulp kan gebruiken, vragen we om dit alsnog te doen.”

Hij geeft aan dat het Rijk compensatie heeft toegezegd, maar dat deze nog niet is overgemaakt. Hierdoor kunnen slachtoffers problemen krijgen en bijvoorbeeld in de schuldsanering terechtkomen. De gemeente kan dan de helpende hand bieden. Ouders hebben in eerste instantie met de Belastingdienst van doen. Onze regisseurs kunnen ze ondersteunen en wegwijs maken in de mogelijkheden, zodat de gedupeerden er niet alleen voor staan.”

Bent u getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire?

Meld het dan bij het Sociaal VraagPlein. Wij helpen u graag verder. Het Sociaal VraagPlein is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar op (0548) 854 836. U kunt uw vraag ook e-mailen naar sociaalvraagplein@rijssen-holten.nl.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden